Başıma büyük sorunlar açan bu problemi burada anlatarak sizleride bilgilendirmek istedim.
3 gün öncesine kadar Wordpress 2.8.6 sürümünü kullanıyordum. Sitenin kurulumunuda bu sürümle yapmıştım. Bir süre sonra eklentilerin otomatik güncellemesinde problem çıktı. Çalışmıyordu. GEçenlerde 2.9.1 sürümüne güncellemeye karar verdim. Bundan öncekilerde bir sorun yaşamadığım için bunda da yaşamayacağımı düşündüm ve yedek almadım

GÜncelleme başarılı oldu ama bazı hatalar meydana geldi. Eklentiler sayfası görünmüyordu. Ayarlardan birçok eklentinin ayarlarına ulaşamaz oldum. XML sitemap genarator iflas etti, yazı yazmak istediğimde resim ekleme bölümü çalışmaz oldu ve daha neler neler....
Elimde yedek olmadığı için host şirketime rica ettim ve siteyi en son yedeğe (güncelleme yapmadan 5 saat öncesine) geri aldırdım. Fakat oda ne ? Son yazdığım konu 06 OCak 2010 :S:S Yani son yedek 5 saat öncesine ait olmasına rağmen günler öncesine ait konular görünüyor son eklediğim konulardan ise eser yoktu.
Hepiniz bilirsiniz wordpress de araçlar kısmında yazılarınızı, kategorilerinizi ve etiketlerinizi dışarı aktarmak için bir seçenek bulunur. Güncelleme yapmadan önce bu kısımdan dışarı aktar seçeneği ile yazılarımın yedeğini almıştım. Hemen aklıma o geldi ve geri yüklemek istedim. Bu seferde site 25 Aralık 2009 a geri döndü

Tam 30 saati aşkın sürede bu hata ile uğraşırken siteyi tekrar en son yedeğe geri aldırdım. Son kaybolan konuları eklemeye başlamıştım ki 2.8.6 sürümünde database ile ftp dosyaların uyuşmazlık sorunu çıktı. Arrtık siteyi kaybetmeyi göze almıştım. Ne yaptıysam düzelmedi. 2.8.6 sürümünde hem sql hem ftp yedeği alıp siteyi sıfırladım. Yedekten geri yükledim ama bir süre sonra aynı hatalarla tekrar karşılaştım.
Son bi çare kalmıştı oda siteyi sıfırlamak. Ekli konularımı bir text dosyasına kopyaladım ve hem database hemde ftp yi komple silmek zorunda kaldım. Daha sonra 2.9.1 sürümünü siteyi kurdum tüm ayarları yaptım ve herşey normale döndü. Son olarakta konularımı aynı isimlerle tek tek geri ekledim.
Toplam bu işlem daha doğrusu güncelleme

48 saatten fazla sürdü ama sonunda herşey normale döndü. Yaşadığım bu acı tecrübeyi siz yaşamayın diye anlatmak istedim.
Güncelleme yapmadan önce iyi düşünün

bu kullandığınız script wordpress olsa bile...