freeware nin aslında ücretsiz değildir sadece temel seviyede fark etmezsiniz nasıl yani diyeceksiniz. bir devlet bankası server olarak linux kullnaırken bir sorun ile karsılastı sorunu tc deki sistemcilerin hepsi baktı cözemedi en son (1 hafta geçti bu arada) mandrake den adam helikopter ile bir saatliğine 500.000$ (dı galiba) geldi (o para da helikopter kirasıymıs (göyya) ) çözdü gitti sorna linuxtan windowsa geçtiler (iyi mi ettiler bilmem ama en azından ms destek için para almıyor ürün için alıyor.)

free aldığınız zaman bir yenilik getirmek istiyorsunuz misal karma ödeme planı o zaman türlü takla atmanız lazım. Misal hepsiburada.com (değişmedi ise) kendi yazılımcı ekibi var onlar geliştiriyor.

1.000 tl cok para gibi gelebilir ilk etapta ama bu gün bir işyeir açmak isteseniz en ucuz kira zaten 3.000 4.00 tl bunu da gözardı etmemek gerek.

ddos ve botnet konusunda garanti veren bir firma vardı. hosting veriyor size de %100 garanti veriyor hatta tartışmıstık bu gurupta inş bulursun ABD bazlı serverleri vardı.

+ olarak acık kaynak kodlu olması ona kolayca müdehale edilebileceği anlamına gelmez bazen birseyi düzenlemektensen yeniden yazmak daha kolaydır.

Katman mimari ile güzel kodlandı ise tabi rahatca düzenlersiniz ama butonaltı programcılı ile geliştirilmiş bir cok sistem var. Kaldı ki php nesnel yönetimli değil ve cms lerin coğu php bu da düzenlemeyi zorlaştırabiliyor.

. Bir cms,forum... olduğunda ddos atağı alıp mort olduğunda kaybettiği prestij çok önemli değildir.Acak siz bir siparis verdiniz diyelim ertesi gün girdiniz site açılmıyor direk panik olursunuz zaten webde güven sağlamak zordur. 1 kişi 33 kişiye kadar ulaşıp memnuniyetsizliğini bildirebiliyor(muş) derken.

suna da katılıyorum 500 mb lik bir hostta siz can çekişen bir performans ile access gibi dosya tabanlı bir veritabanı ile calısaarak 1000lerce ürün on binlerde ziyaretci alıyorsanız bu işinize önem göstermediğinz anlamına gelir müşteri zaten bir siteye girdiğinde 27 sn de karar veriyor o site hakkıda iyi yahut kötü.

Ddos botnet bunlar yazılım ile bağlantılı değil(Diye biliyorum) bu bağlamdan iyi bir sistem uzmanından yardım alsanız olur sonuçta sorun varsa çözümde vardır.