Kimler geldi kimler geçti… Yine bir dolandırıcılık ve yine bir reklam firması. R10.net webmaster forumu’nda reklam çalışmaları yapan ve onlarca üyeyi reklam sistemine üye eden Ad-Log firması ” Kâr yapamadık ” açıklamasıyla ödemeleri yapmayacağını duyurdu adeta. Ardından farklı bilişim ve medya firmalarının adı geçti olayda. Ağzı yanan, yanmayan herkes attı, tuttu, yazdı… Adı geçen firmalar dava edeceğiz diye tehtidler savurdu, ağzı yanan kullanıcılar dayılarını yollayacağını söyledi ve daha neler neler…
Fakat ben bu olaya seviniyorum aslında, seviniyorum çünkü;
Sütten ağızı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali bundan sonra çok daha seçici olacağını düşünüyorum yayıncıların. Zira 3 kuruş fazla almak için 3 kuruş eksik veren firmaları tercih etmeyen, ardından tercih etmediği firmanın verdiği kadar bile alamayan yayıncılar sanıyorum çok daha seçici olacaklar internet reklamcılığı konusunda. Ve ayrıca buradaki konuşmalar ” İnternet reklamcılığında ne para var arkadaş, bizde mi açsak ” diyen webmaster ADAYLARINA bir ders olur umarım. İnternet reklamcılığı değil para kazandıran, Zeka ve çalışmaktır, emektir… Ad-Log’dan canı yanan tüm kullanıcılara geçmiş olsun dileklerimi iletirim.
Yeni açılan internet ve yazılım haberleri sitemde yazdığım makalemi paylaşmak istedim.
Tekrar tekrar geçmiş olsun. Umarım hepimiz için bir ders olur. XXX meblaya bir tecrübe satın aldınız.
Gereksiz bir yazı olmuş..
Böyle firmalar çıkıyor diye 0.50 liraya popup mu yayınlıyalım. Birde tecrübe satın aldığı yok kimsenin zaten herkes tecrübeli. Ama bir örnek, hırsıza karşı herkes evini dükkanı korur ama gircem diyen hırsız girer çalar gider. Önemli olan hırsızların olmamasıdır.