Sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil ki. Avrupa gençliğinin %60'dan fazlasının Irak'ta bir savaş yaşandığından haberi olmadığına yemin edebilirim. Modern dünyanın aşırı nimetleri insanlara ilgilenecek o kadar çok alternatif sunuyor ki, hazır hali vakti yerinde olan birinin siyaseti sorgulamasına hiç bir neden bırakmıyor.

80'lerden örnek veren arkadaşlar var. O bir dönemdi (ideolojik tartışmalar, soğuk savaşlar, sovyet tehditi) ve geldi geçti. Savaşı kapitalizm kazandı ve kazananın ön gördüğü hayatı yaşıyoruz şu an.

Ayrıca 88 doğumlu bir üniversite öğrencisiyim. Dönemi bilemezsin diyenlere; bilirsin arkadaşım. 80'leride, 60'larıda hatta antik yunanıda bilirsin. Bunun için Herodotos olmak gerekmiyor.

Bilmeyene saygı duyuyorum, eleştirmiyorum da. Genelkurmay başkanının adını bilmesini dilerdim ama bunun ideolojik yapılı bir baba/eş/dost tarafından öğretilmesini değil, kurumun ve yetkilerinin kendi kafasında değerlendirilmesini dilerdim. Hanginiz kendi ideolojisini kendisi seçti? Hanginiz özgün? Umarım anlatabilmişimdir.