AGaRoot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben işi biraz basit düzeye indirgedim fakat sorgu azaldıkça cpu rahatlayacaktır , tema optimizasyonu olarakta resimleri html ile değil cache thumb yaratarak ufaltmaktır, 5mb png banner varsa bunu 50 kb 100 kb gibi değerlere düşürmektir , tasarımda kısmalarda yapmaktır , ama sorguyu hiç sayamayız wordpresste bir çok sitede sadece sorgu değerlerini kısarak cpu kullanımını ciddi şekilde rahatlattım , nekadar az meşgul edersek cpu yu oda bize suspend çekmez zaten bu konuyu okuyan bir wordpress kullanıcısı baya bilgilenecektir , açtığım konu hedef kitleye ulaştı sanıyorumki
Anladım hocam Fakat buradaki arkadaşların geneli reklam kodları,iframeler,gereksiz eklentiler ve temalarda kullanırken karşılaştıkları hatalar yüzünden cpu ları tavan yaptırıyorlar..Bugün w3 ün sebebini seo olarak algılamak yerine sitenin düzgünlüğü yani kodlama kalitesi olarak algılasalar o zamanlar anlarlar ki w3 aslında seo değil bir cpu optimizasyonu

En basitinden .htaccess kullanımı veya üst tarafta kullandığınız bir resim bile cpuyu kullanır Ama bizim halkımız gösterişe veya reklamı her yere dengesiz şekilde soktukları için gelip wordpress'e taş atarlar

Tabi halen celeron sunucularda 1-2 gb ramle gelmiş cpu sorunum var diyen arkadaşlara da bişey demiyorum artık