Kafasını karıştırmıyorum da sorguyla-cpu değerleri eşdeğer değildir yani..Server load yani cpu serverın yüklenme değeridir..Bugün webloader 7 de belkide yüzlerce sorgu vardır ama cpu kullanımı oldukça azdır..Bunun nedeni ise optimizedir ve buda sorgudan daha çok temayla alakalıdır derim
Sorgu bişeyi değiştirmez..Örneğin bir haber sitesi yüzlerce hatta binlerce sorgu yapar ama cpu kullanımı sıfırdır..Nedeni ise sadece haber için gerekli kodlar ve reklamlar almasıdır..
Zaten kelime olarak load kelimesi yük,sıkıntı anlamına geldiğine göre siteye ne kadar şey yüklerseniz o kadar çok kırmızılaşır
ben işi biraz basit düzeye indirgedim fakat sorgu azaldıkça cpu rahatlayacaktır , tema optimizasyonu olarakta resimleri html ile değil cache thumb yaratarak ufaltmaktır, 5mb png banner varsa bunu 50 kb 100 kb gibi değerlere düşürmektir , tasarımda kısmalarda yapmaktır , ama sorguyu hiç sayamayız wordpresste bir çok sitede sadece sorgu değerlerini kısarak cpu kullanımını ciddi şekilde rahatlattım , nekadar az meşgul edersek cpu yu oda bize suspend çekmez

zaten bu konuyu okuyan bir wordpress kullanıcısı baya bilgilenecektir , açtığım konu hedef kitleye ulaştı sanıyorumki