AGaRoot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben normal wordpresste böyle bişey olamayacağını belirttim e tutupta 16bin pixel resmi siteye atılırsa buna yapacak bişey yok bu durumda siteye girenin tarayıcısıda kasacaktır , ben mantık dahilinde işlerden bahsediyorum.
iframe konusuda zaten bilindik birşey diğer sitenin tüm sorguları otomatik bizede yansıyacak , fakat bunlar normal wordpress sisteminde olası şeyler değildir . ben daha gerçekçi durumlardan bahsediyorum , %150 cpu harcayan siteyi şuan %0.1 harcatan birisi olarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum . bence insanların kafasını karıştıracak düzeyde mesajlar atmamakta fayda var
Kafasını karıştırmıyorum da sorguyla-cpu değerleri eşdeğer değildir yani..Server load yani cpu serverın yüklenme değeridir..Bugün webloader 7 de belkide yüzlerce sorgu vardır ama cpu kullanımı oldukça azdır..Bunun nedeni ise optimizedir ve buda sorgudan daha çok temayla alakalıdır derim

Sorgu bişeyi değiştirmez..Örneğin bir haber sitesi yüzlerce hatta binlerce sorgu yapar ama cpu kullanımı sıfırdır..Nedeni ise sadece haber için gerekli kodlar ve reklamlar almasıdır..

Zaten kelime olarak load kelimesi yük,sıkıntı anlamına geldiğine göre siteye ne kadar şey yüklerseniz o kadar çok kırmızılaşır

Teknik olarak anlatıyım
Sql sorgusu adı üstünde mysql belleğini yorar..Yani şöyle söylim 1 çekirdekle 8 çekirdekteki cpu kullanımı tamamen farklıdır..Hele bide cluster yapılmışsa değerler tamamen değişir..

8 Cpu olunca gördüğünüz gibi herhangi birşey yok.

Netstat çıktısı alıp hangi sayfanın cpu yorduğuna bakarsanız görürsünüz zaten..Eğer index.php dahilinde tüm sayfalar aynı cpu harcayıp yakıyorsa serverı yada temayı değiştirin,eğer tek sayfa çok fazla cpu yiyorsa onu da o sayfa üzerindeki kodlardan araştırın.

Tabi millet reklam yüzünden o kadar splash,banner kullanırsa cpu ların bu kadar şişmesi normal