KompLo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
....
Hocam,

Sana uzun uzun cevap verirdim, ama tartismada cok zaman kaybediyorum. Arkadasin 10.000 dolar kazanma olayina bakisi ne olacak merak ediyorum.

Irkçı değilim diyorsun; sen Türksün o değil, o Türk sen değilsin gibi muhabbetlere giriyorsun.
Yahu bir insan Turkum dediginde irkci olmaz. Isteyen istedigi gibi turkum, kurdum, arabim, yunanim, kazakim , ozbekim, tacikim desin. Banane.

Yazdiklarimi anlamadan cevap vermissiniz. Bir insan genetik bakimindan cok yakin oldugu bir halkla siyasi sorunlar yasadigi icin bilimsel gercekleri kabul etmeyip, yasadagi ulkedeki insanlarin 9-12% ile ayni genleri tasiyan insanlarla ben ayni irktanim, onlar bile irklarinin farkinda degil diyorsa, irkci olmustur.

Kendisine yapilan ilk elestiride bu tur tartisma yapigim insanlar Ermeni yada Kurtler cikiyor diyen adam malesef irkcidir. Bu tur sozleri genelde yurtdisindakiler soyluyor, egitimdendir diye adamin beyni bazi kosullanmalar yapmistir. Kendisine yapilan ilk elestiride karsisindakini ermeni yada kurt olarak kategorize eden adam malesef irkcidir. CUnku kendi gorusune uymayan fikirleri karsisindaki insanin irkina daha ilk yazisinda bagliyor.

Diyorsun ki Kazakistan'da adamlara Türk müsün dersen dayak yersin.
Hocam, yazdiklarimi yanlis anliyorsunuz. Kazakistandaki adamlara turk musun dersen, hayir degilim derler. Ben kazakistandaki insanlara turksunuz derseniz, basiniz belaya girer dedim. Cunku senin dedigin sey soru cumlesi, benim dedigim sey arguman. Birinde ne oldugunu soruyorsun, digerinde sen busun diyorsun. Arada daglar kadar fark var.

Simdi malum arkadas, bunlar kelime oyunu der. Degil. Benim soylemeye calistigim seyle, sizin kafaniza olusan resmin arasindaki temel farklilar oldugunu gosteriyor. Yani yazdigim, soylemek istedigim, farkli anlasilmis.

Türkiye'de bir mekanda bunu yapmanı öneririm. Seni çiçeklerle karşılayacaklarına emin olabilirsin.
Dogrudur.

Her gördüğünüz adama ırkçı yakıştırması yapmayı bırakın artık. Bundan nemalanan bir sürü çıkarcı ülke varken hem de.
Her gordugumuze irkci muamelesi yaptigimiz yok. Sadece irkcilara irkci diyorum.

Turan ülküsü ile Hitler Almanyasını karşılaştırman da ilginç. Kimse kimseyi katletmeye kalkmıyor bunun için. Söz konusu Türk birliği. Diğer ırkları pek ilgilendirdiğini sanmıyorum.
Bu tartisilir, ama hic vaktim yok.

Uslubum bu konuda agir kacmis, hatta itici gelmis olabilir. Irkcilarla konusunca tersim donuyor. Size irkci demiyorum, yanlis anlasilmasin. Ama baska bir kisiye diyorum. Normalde kullanmayacagim sozleri kullaniyorum. Irkcilara diger insanlara davrandigim gibi davranamiyorum malesef. Irkciliga hosgoru gosterilmesini hic istemiyorum, belki ondandir.

Cok zaman kaybediyorum, bundan sonra bu konuya yazmayi dusunmuyorum. Arkadas kendine guvenip, 100 dolari ortaya koyarsa, tabiki 1-2 sey yazarim, sonucta hayatta kazanacagim en kolay 100 dolar olacak. Koymazsada ne kadar bos konustugu ortaya cikacak. Gerci 100 dolari ortaya koysada koymasada bos konustugu ortada, ama ben 100 dolar daha zengin olacagim.