İTÜ Sunny Endüstri'de okuyan bir arkadaşım var.Belki biliyorsunuzdur 1 yıl burada 1 yıl Amerika'da okuyorlar ve çift diploma sahibi oluyorlar.Daha önce gidenler mi yoksa üst dönem mi tam hatırlamıyorum bizim arkadaşlara demişki kesinlikle ama kesinlikle müslüman olduğunuz söylemeyin.Bizimkiler şaşırmış neden demiş.Adam orada ''Müslümanım deyince araplar ,lübnanlılar falan var hepsi sana yapışıyor.Kafanı şişiriyorlar sürekli.Okulda ne olup bitmiş hep dedikodularını yapıyorlar.Şu kız bunu yaptı şu çocuk şunla yattı vs.Sürekli alkol sakın kullanma dinimizce günah deyip evlerinde ve ya yurtlarında gizli gizli kafayı çekerler.Sen bir kızla konuşursun hemen sana ne yapıyorsun sen falan diye sorarlar.Ama kendileri gece kulüplerine gittim kızlarla yiyip içerler.Sen yaptıklarını görünce sinirlenirsin eğlenmeye gidersin sen ne biçim müslümansın diye salakça bağırıp çağırırlar.Daha sonra oradaki yabancılara müslüman teröristtir diye işlendiği için her defasında seni bu şekilde iğnelerler.Oturup 3-5 kişi birşeyler yapmak istediğinizde sen müslümansın dokunma,içme,kıza bakma derler.Herhangi bir olayda sadece Amerika'da değil dünyanın herhangi bir yerinde hemen sana bak siz müslümanlar ne yaptınız falan derler siniriniz bozulur.Herkes her haltı yer sen hiç birşey yapmazsın ama falsonu yakaladılar mı ne de olsa müslüman herşeyi yapar derler.O yüzden dikkatli olun dini mevzulara girmeyin.Ama ben Türk'üm deyince hemen müslümansın dimi derler.Eğer öyle bir durumda kalırsanız inanmıyorum deyin kestirip atın.Çünkü bu soruların bu aşağılamaların sonu gelmez.'' şeklinde cevap vermiş.Bizim arkadaşlar falan şaşırmış.Daha hatırlamadığım onlarca şey söylemişti.Ne kadar doğrudur bilemem ama bana anlatılan bu.