Çok cahil gördüm de senin kadar kıvıranını, bilgisinizi görmedim.
Birde utanmadan bilim adamıyım, akademik ünvanlarım diye yalan atıyorsun ya pes, gerçek hayatta bir yere varamamış kişilik sorunu taşıyan kişiler genede insanlar sözünü sanal alemde dinlesin diye yalanlara başvurur. Koca bir balon gördüğümü bir kere daha anladım karşımda, inatla rengini mora çevirmeme rağmen hala yüzsüzlükle cevap yazabilmen bana yüzünün ayakkabı köselesinden olabileceği ihtimalini hatırlattı birden.
İşte yeniden başlıyoruz:

protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam,
Verdigin linkte benim yazdiklarimdan farkli bisey yok. Actik mezarlari, icinden turkiyedeki insanlarin genlerine benzer seyler cikti yaziyor. Ben zaten orta asyadan gelen kimse yok demedim, bunlarin oranini 9-12% oldugunu soyledim. Digerleri 5000 yildan beri anadoluda yasayan yerel halk. Yani verdigin ornek benim dediklerimi curutmuyor. Bunu anlamak icinde irkci sapkasini cikarip, beyne nefes aldirmak lazimki, beyin calissin.
Senin yazdıklarından farklı birşey yok mu?Pes doğrusu pes,
arkadaşım benim verdiğim link benim savlarımı destekliyor, senin verdiğin link ise yünanlılarla akrabalığımıza kanıt diyorsun, fakat verdiğin linkteki yazı: Kuzey karadeniz ile (bölge değil, deniz olarak) avrupalıların akrabalığından bahsediyor.Ya aslında bilim adına hiçbir nane bilmediğinin kanıtları ortada da benim seni burada bozmam çok hoşuma gidiyor!Cahilleri yerden yere vurmak adetimdir

Sempanze orneginide senin verdigin bilimsel linkin ne kadar sacma oldugunu gostermek icin verdim. Yoksa banane sempanzenin irkindan. Ordan burdan sempanzeyle ilgili veri toplamisin. Bosuna zaman kaybetmisin. Bir bilimsel calismada turkle mogol arasindaki irk yakinligi, turkle sempanze arasindaki kadar degilse, o calisma kafadan sacmadir.
Bende sana solucan'ı ve muz'u örnek verdim beraberinde, senin gibi cehaletin içinde derinlemesine kulaç atan kişilerin anlayamadığı nokta, senin bir türle akrabalığını test edebilmen için önce onunla aynı türden gelmiş olmanın gerekliliği.Senin örneğin alakaya maydonoz!Yani dam başında saksağan vur beline kazmayı!Biz burada hangi insanlarla kökenimiz ortak tartışması yapıyoruz, sen tutup şempanzelerden örnek verdim diyorsun.Sen bu şekilde benim konuştuklarımın saçma olduğunu mu kanıtlıyorsun?Kendini rezil ediyorsun haberin yok!Hoş senin gibileri gördükçe, gerçekten evrimin olduğuna inanası geliyor insanın.Baksana nedensellik sıfır!Mantık sıfır! Yazık çok yazık...

Analoji ile senin yazdiklarini aciklayayim...
Sen analojiyi bırak, bana genetikle gel, olmadı seni etimolojide düşürmek bile çok kolay.
Analoji kelime oyunu yapmakla eş değerdir benim gözümde.

Ben diyordumki yercekimi diye bisey var, havadaki topu birakiyoruz, yere carpiyor, yercekimi olmasa top oldugu yerde durur.
Sen diyorsunki, top yere dusuyor, cunku yeri seviyor. Balon yeri sevmiyor, birakinca goge dogru yukseliyor. Demekki yercekimi yok. Senin dedigin dogru olsa, kuslar ucamaz, zink diye yere cakilir diyorsun.
Bla Bla Bla biz ucu açık muallakta bir konuda bahsetmiyoruz, bilimsel olgulardan bahsediyoruz.Analojiyle kelime oyunlarıylı yapma, bilim bunu kabul etmez!
Ayrı verdiğin örnek te taşlama yapmaya çalışmışsın da becerememişsin Rezil oluyorsun rezil!

Aslinda bu kadar bile arguman uretemiyon, ben analoji yaparken bile seni oldugundan mantikli, akilli gosterdim. Simdi gidip, yukaridakileri curutmek icin 4-5 saat ugrasip yazi yazma, bundan sonra bu konuya bakmayacagim bile. Degmez cunku. Bilimsel milimsel ayagi yapiyon, kurandan ayet cikarip, sempanze helak edilmis halktir yaziyorsun yahu. Nasil bilimselliktir bu ... Seni az biraz akilli biri sandim cevap verdim, bosuna zaman kaybetmisim.
çok güldüm buna, bana arguman üretemiyorsun diyen cehalete bakki insanlarla şempanzeleri örnek göstererek neticeye varmayı çalışıyor, zamanında bu şekilde uyutmuşlar arkadaşı hala uyuyor!
Ben senin yazdıklarını çürütmeye çalışmıyorum, görüyorsun ki kendisi sürekli çürüyor zaten.Birde hakaretlerine anlam veremedim bir türlü, yetiştiğin ailede büyük sorunlar geçirmiş olmalısın sanırım.Bu ona işaret!
Ayrıca ben sana iki satır birşeyler öğren diye şempanze konusunu bilimsel yönden detaylamasına açıkladım canım, lakin dedim benzerlik bundan kaynaklanmış olabilir diye ekledim: SANA KURAN-I KERİM'Deki Ayetten örnek yazdım!Kainatta içerisinde yalan barındırmayan tek kitap Kuran'dır!
Tüm bilimler Kuran'ın ışığı altında ilerler, ben ayete dayanarak tümevarım yaptım, ama senin gibi bir cehalet örneğinin bunu anlamasını beklemek hata!
Dediğim gibi senin gibileri gördükçe evrime inanasım geliyor!

Ben seni 9 yada 12 isikli, irkci kardeslerinle yanyana birakiyorum, zaten cevap vererek yeteri kadar zaman kaybettim. Datayi incelemeden fikir sahibi olan adama zaten hicbisey anlatamazsin. Yukarida yazdim, tekrar yazayim. Senin su anda yaptigin su:
Turk olmayan adama turk diyon, turk dedigin adam turk oldugunu kabul etmiyor, sonrada turklere bunlar turk, siz bilmiyorsunuz diyorsun. Hatta onlar bile turk oldugunun farkinde degiller diyorsun. Turkun biride sana sacmaliyon dedigindede, sen kurt musun, ermeni misin diyon? Su kafayi irkiyla bozmus kullarini islah et, akil fikir ver yarabbim.
İsrarla 9 ışık diyorsun, aklınca yaftalamaya çalışıyorsun, ama ben ülkücü değilim.Olsaidim bunu burada alenen söylerdim.ÇÜNKÜ BEN SENİN GİBİ YAZDIĞIM CÜMLELER İNSANLARA İNANDIRICI GELSİN DİYE BEN BİLİM ADAMIYIM, AKADEMİK ÜNVANLARIM VAR GİBİ YALANLARA BAŞVURACAK KADAR KARAKTERİMİ YİTİRMEDİM!NE İSEM OYUM!

Herseyi gectim, kazakistana git, adamlara siz turksunuz de, seni bi guzel dovsunler. O zaman gercekle karsilasirsin, irk olayini yeniden dusunmeye baslarsin. Hitler bile fasist oldugunu kabul etmez, dunyanin her yerindeki fasistler irkcidir. Cogu zaman bu irkci kesimi irkci oldugunu farketmez. 2. dunya savasindan sonra almanlarin buyuk kismi, ne yaptik ulen biz demislerdir. Ayni sendromu sendede goruyorum, zira turk olmayan adamin arabasini turk diye pazarlamaya kalkiyon... Bu mantalitenin ileri versiyonlari turanci oluyor... Biz onlara irkci fasist diyoruz. Sadece biz degil, dunyanin her yerindeki insanlar onlara ayni muameleyi yapiyor.
Sen benim kazakistana gitmediğimi nereden biliyorsun ki?
Seyahat etmediğimi, orada kalmadığımı?Senin saçma sapan tezlerini savlarını bilimsel verilerle kanıtlayınca, senin yazdığın saçmalıklar sigara dumanı gibi havaya karışınca ağzını bozmanı, beni faşistlik ve ırkçılıkla yaftalamanı normal buluyorum!Çünkü önüme koyabildiğin bir veri somut bir delil yok.
Sadece analojilerle kelime oyunları yaparsın sen, bir daha bakmayacağım dersin yazıya yazdığım savların seni rezil ettiğini farkedersin, 2 kelime oyunu ile daha cevap yazarsın ben seni yine yazdıklarımla mosmor ederim olay bu!
Ama tez'im doğru baban 68 kuşağından, ülkenin gördüğü en kaosçu,en bilgisiz, en taassupsuz insanlar 68 kuşağından çıkmıştır.Öyleki Kemalizm'le-Sosyalizmi ortak noktaya çıkarmaya bile çalışmışlardır.Bu ne kadar zihniyetsiz olduklarını ortaya seriyor zaten.Sendede benzer bir durum seziyorum.
Yazık sana yazık.
"Biliyorsan konuş alim sansınlar, Bilmiyorsan sus adam sansınlar..."