Hocam,
Verdigin linkte benim yazdiklarimdan farkli bisey yok. Actik mezarlari, icinden turkiyedeki insanlarin genlerine benzer seyler cikti yaziyor. Ben zaten orta asyadan gelen kimse yok demedim, bunlarin oranini 9-12% oldugunu soyledim. Digerleri 5000 yildan beri anadoluda yasayan yerel halk.
Yani verdigin ornek benim dediklerimi curutmuyor. Bunu anlamak icinde irkci sapkasini cikarip, beyne nefes aldirmak lazimki, beyin calissin.
Sempanze orneginide senin verdigin bilimsel linkin ne kadar sacma oldugunu gostermek icin verdim. Yoksa banane sempanzenin irkindan.
Ordan burdan sempanzeyle ilgili veri toplamisin. Bosuna zaman kaybetmisin.
Bir bilimsel calismada turkle mogol arasindaki irk yakinligi, turkle sempanze arasindaki kadar degilse, o calisma kafadan sacmadir.
Analoji ile senin yazdiklarini aciklayayim...
Ben diyordumki yercekimi diye bisey var, havadaki topu birakiyoruz, yere carpiyor, yercekimi olmasa top oldugu yerde durur.
Sen diyorsunki, top yere dusuyor, cunku yeri seviyor. Balon yeri sevmiyor, birakinca goge dogru yukseliyor. Demekki yercekimi yok. Senin dedigin dogru olsa, kuslar ucamaz, zink diye yere cakilir diyorsun.
Aslinda bu kadar bile arguman uretemiyon, ben analoji yaparken bile seni oldugundan mantikli, akilli gosterdim. Simdi gidip, yukaridakileri curutmek icin 4-5 saat ugrasip yazi yazma, bundan sonra bu konuya bakmayacagim bile. Degmez cunku. Bilimsel milimsel ayagi yapiyon, kurandan ayet cikarip, sempanze helak edilmis halktir yaziyorsun yahu. Nasil bilimselliktir bu

... Seni az biraz akilli biri sandim cevap verdim, bosuna zaman kaybetmisim.
Ben seni 9 yada 12 isikli, irkci kardeslerinle yanyana birakiyorum, zaten cevap vererek yeteri kadar zaman kaybettim. Datayi incelemeden fikir sahibi olan adama zaten hicbisey anlatamazsin. Yukarida yazdim, tekrar yazayim. Senin su anda yaptigin su:
Turk olmayan adama turk diyon, turk dedigin adam turk oldugunu kabul etmiyor, sonrada turklere bunlar turk, siz bilmiyorsunuz diyorsun. Hatta onlar bile turk oldugunun farkinde degiller diyorsun. Turkun biride sana sacmaliyon dedigindede, sen kurt musun, ermeni misin diyon? Su kafayi irkiyla bozmus kullarini islah et, akil fikir ver yarabbim.
Herseyi gectim, kazakistana git, adamlara siz turksunuz de, seni bi guzel dovsunler. O zaman gercekle karsilasirsin, irk olayini yeniden dusunmeye baslarsin. Hitler bile fasist oldugunu kabul etmez, dunyanin her yerindeki fasistler irkcidir. Cogu zaman bu irkci kesimi irkci oldugunu farketmez. 2. dunya savasindan sonra almanlarin buyuk kismi, ne yaptik ulen biz demislerdir. Ayni sendromu sendede goruyorum, zira turk olmayan adamin arabasini turk diye pazarlamaya kalkiyon... Bu mantalitenin ileri versiyonlari turanci oluyor... Biz onlara irkci fasist diyoruz. Sadece biz degil, dunyanin her yerindeki insanlar onlara ayni muameleyi yapiyor.