Evet büyük bilim adamı, avrupada ünvanları bulunan eşsiz kişi.
Kelime oyunlarını görmemek elde değil hadi bakalım başlıyoruz, sırasıyla cevap veriyorum:

protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam,

Sen ortaya ispat falan koymuyorsun. Sagdan solda yazi kopyalayip, buraya koymusun. O yaziyi yazanlarinda genle menle alakasi yok.
Araştırmanın Yorumlanması:

Ancient DNA Tells Tales from the Grave (Ancient DNA Tells Tales from the Grave)

Araştırmanın orjinali:
Keyser-Tracqui, C., et al. Nuclear and mitochondrial DNA analysis of a 2,000-year-old necropolis in the Egyin Gol Valley of Mongolia. American Journal of Human Genetics 73, 247-260 (August 2003).

Dur bi dakika bu senin, güvendiğin kaynaklardan biri değilmiydi?
Bu adamların genle alakası yok mu yoksa?

Cunku bir insan Turk ve Mogollarin genleri arasinda 95% benzesme var diye iki irk arasinda baglanti kuruyorsa, kusura bakma genetik biliminden falan hic anlamiyordur.
Şu yazdıklarının engin ve derin bilgilerinin sende oluşturduğu gafletten kaynaklandığını düşünüyorum, yoksa akraba ırkların akrabalıklarına gen haritasından değilde nereden bakıcaklar?

Cunku insanlarla sempanzelerin arasindaki ortak gen orani 99.4%. Kaynak: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3042781.stm
Bazi calismalar benzerligin 97% oldugunu yaziyor. Yani sonucta 95%'ten yuksek.
Senin şempanze kıyaslamana çok güldüm, genetik akrabalık aynı tür varlıklar arasında değerlendirilmeli.Yıllarca çiğnediler bu yalanı sakız gibi insanlar yemeyince arkasından giden birkaç kişi kaldı şempanzelerle akrabayız diyen, aynı senin gibi AKADEMİK ÜNVANLARI OLAN BİLİM ADAMLARIYDI HEPSİ!
Ben yinede cevap vereceğim sana:
İnsan ve Şempanze arasında benzerlik iddiası için, yakın geçmişte şempanzelerin gen haritası çıkarıldı ardından Nature dergisinde açıklandı. Araştırma ekibinin edindiği sonuçlara göre, insan ve şempanze birçok geni paylaşıyordu ama aynı zamanda benzerliklerin yanı sıra oldukça önemli farklılıklar da vardı. Öyle ki, bu ilk kapsamlı genetik karşılaştırma, daha önceden gerçekleştirilen ve kısmi genom analizine dayalı olan çalışmalarda elde edilen genetik farklılık oranını üçe katlamış durumda. Önceki çalışmalarda %98.5 civarında oranlar elde edilmişti, bu son çalışmada elde edilen oran ise %96'dır.

Şempanzeler; insan, fare ve sıçandan sonra genomları deşifre edilen dördüncü memeli olarak bilim adamlarının genomik hazinesini zenginleştirmişlerdir. Araştırma ekibi ABD, Almanya, İsrail, İtalya ve İspanya gibi ülkelerden 67 bilim adamı tarafından meydana oluşturulmuştur. "İnsan Genomu Projesiyle atılan temeller üzerine inşa etmeye devam ediyoruz ve insan genomunu diğer organizmalardan genomlarla karşılaştırma yöntemiyle, kendi biyolojimizi anlamak açısından son derece etkili bir araç edinmiş durumdayız" diyor ABDnin Ulusal İnsan Genomu Araştırma Enstitüsü yöneticisi Francis S. Collins .

Genetik benzerlik rakamındaki düşüşte önemli bir sebep, bilim adamlarının farklı tipte genetik farklılıkları hesaba katması oldu. Önceki çalışmalarda bilim adamları varyasyon olarak sadece SNP'leri (single nucleotide polymorphism) seçiyor, bu şekilde %1.2 gibi farklılık oranları elde ediyorlardı. SNP'ler karşılıklı DNA dizilimlerinde tek bir birimde görülen farklılaşmayı ifade ediyor. Bilim adamları bu çalışmada SNP'lerin yanı sıra başka genetik farklılaşma tiplerini de değerlendirmeye kattılar. Bunlar arasında öne çıkan bir etmen, indeller (insertions and deletions- ekleme ve çıkarmaları) oldu. Indeller, insan ve şempanze dizilimleri karşılıklı eşleştirildiğinde bazı nükleotidlerin boşluklara denk geldiği birimleri ifade ediyor. %4 farklılık, 35 milyon SNP ile 5 milyon indel şeklinde bir dağılım ortaya koyuyor.

Indellerin hesaba katılmasıyla, önceki analizlerin ne denli yüzeysel ve yanıltıcı oldukları da anlaşıldı. Nature dergisinin haber servisince yayınlanan ve University of Washington School of Medicine'dan Evan Eichler'in yorumlarına da yer verilen bir yazıda bu konuda şu ifadelere yer veriliyor:

"İnsan ve şempanze, önceden zannedilen yakın kuzenler değiller. DNA'mız üzerinde geçmişte yapılan yüzeysel karşılaştırmalar dizilimlerimizin %98.5 ila %99 aynı olduğunu gösteriyordu. Sayıca 35 milyon olan ve toplam genomun %1.2'sine denk gelen tek harf değişimleri tek başlarına ele alındıklarında bu çıkabiliyor. Ama başka farklılıklar da var, diyor Eichler. Ayrı bir yazıda, duplike olmuş parçaların iki canlıya ait dizilimlerde farklı biçimlerde yayıldığını yazıyor. Bu bölgeler çeteleye %2.7'lik farklılık daha ilave ediyor. Dolayısıyla, %1.2 oranı üzüntü verici bir şekilde hatalı diyor Eichler.

Ayrıca devam edeyim Örneğin insan ve nematod solucanlarının genleri arasında %75 benzerlik vardır ama bu durum insanın %75 solucan olduğunu göstermez. Muz ve insan arasında da %50 benzerlik vardır ama bu benzerlik de insanın %50 muz olduğunu göstermemektedir.

Çünkü farklı türlerdeniz, sen farklı türlerdeki canlıların genetik benzerliklerini ortaya koyarak bak biz bunlarla bu kadar benziyoruz ama bunlar değiliz, biz moğollarlada benziyoruz ama akraba değiliz demeye getiriyorsunda!
İkisinin arasında dağlar kadar fark var be arkadaşım, ha diyelim ki bir benzerlik var.Diyelimki şempanzelerle senin dediğin gibi akraba olalım:

"Kendilerine hatırlatılanı onlar unutunca, kötülükten men edenleri kurtarmış, zulmedenleri ise, işledikleri fısk yüzünden, şiddetli bir azap ile yakalamıştık. Men olundukları şeyden vazgeçmeyince, Biz de onlara ‘aşağılık maymunlar olun’ demiştik." (7/A’râf, 165-166)

Şempanzelerin zamanında helak edilmiş kavimlerden olduğunu Allah Teala Kuran-I Kerimde alenen dile getirmiş.
Belkide akrabalık bundandır ne dersin?

Sizin tayfa bi yalan uyduruyor, ondan sonrada yalani dogrulatmak icin tarih yaziyor, olmuyor bilimsel sacmaliklar yapmaya basliyor. Sizin tayfanin cok buyuk kismi cahil oldugu icinde bak 95% ayni diye forumlarda hava atmaya calisiyor.
Sizin tayfada maşallah çok bilgili, yukarıdan aşağı takke düşüp gel görünüyor.
Hala pişkinlik yapıyor, bu arada tartışma üslubuna bayıldım.Biraz daha zorlarsam küfür ediceksin herhalde Normal sinirlenmen, ikimizde senin ne olduğunu biliyoruz çünkü.
Yanıldığın nokta bahsettiğin şeyleri bizim tayfa uydurmuyor, bahsettiğin şeyleri gen bilimcileri yorumlayıp verileri derliyor.
Kızılderelilerin, etrüsklerin, moğolların, Türklerin köken birliği hususu sizin tayfa kabul etmesede kanıtlanmış durumda.
Araştırmaya Wikidipedia'dan başlayabilirsin.Bakalım ne görecekin?
95% benzerlik olmasi iki irk arasinda bayagi fark oldugunu gosteriyor. Zira bilimsel acidan sempanze irk bakimindan daha yakin cikiyor cunku sempanzenin benzerlik orani 99.4%. Daha dogrusu senin dusunmeden buraya yazdiklarinin buyuk kismi kafadan sallama. Bilimsel bir acidan degeri yok. Cunku mogol ve turkiye turkleri arasindaki genetik benzerligin 99.4%'ten fazla cikmasi lazim. Yani sizin tayfanin fasist bilimadamlari farkinda olmadan turkle sempanze arasindaki benzerlik, turkle mogol arasindaki benzerlikten daha cok diyor. Simdi bu poaragrafi okuyup, protos78 turklerle sempanzeler birbirine yakin diye bize hakaret ediyor diyen sizin tayfadan cok gerizekali cikar.
Ohhh sinirlenmişiz bakıyorum, ama yukarıda detaylıca cevap verildi sana, sen akrabalığı ölçmek için önce aynı türden biriyle gen haritası çıkarmalısın.
Yok ben yarı şempanze yarı insanım diyorsan orası ayrı, evrimle ilgili büyük takıntıların olduğu kesin, ama rezil oluyorsun farkında değilsin.
Ben boyle bisey demiyorum. Senin biryerlerden bulup, buraya yazdiklarin iskembeden sallama diyroum. Bunu yazan dogru duzgun bir arastirma bile yapmamis, zaten yapsa kafadan sallarken insanla sempanze arasindaki benzerligin 97-99.4% arasinda oldugunu bilir, ondan sonra turk mogol benzerligini cok daha yuksek yazardi. Adamin bilimle falan isi yok, sizi kandirmak amacinda oldugu icin 95% yazmis. Sizin gibilerde arastirma ruhu olmadigi icinde, internetten bile bulunabilecek bilgileri es gecip, adam ne dediyse inaniyorsunuz. Sonrada bu gibi forumlara yazarak gulunc duruma dusuyorsunuz. Suraya bak...http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11078479 Adam arastirmis, yunanlilarla turkiyeliler arasindaki genetik benzerligi cikarmis. Yani oyle sacma sapan yayinlardan derledigin yazilara inanacak biri degilim, akademik unvanlarim var. Bilim insaniyim sonucta...
Anladığın belli, verdiğin araştırma kuzey karadenizle, Avrupa kökeni arasında ki birliği anlatıyor.Türklerle ilgili bir ifadeye nerede rastladın hayret.
Vallahi senin ki gibi sahte bilim adamlığı düşman başına, işi şempanzelere kadar taşıyıp verdiğin araştırma linkinde Türklerden hiç bahsedilmemesi nasıl bir anlayışın ürünüdür?
Ayrıca Akamemik ünvaları olan senin gibi değerli bir bilim adamı nedense çevirilerde google translate kullanıyor, önceki yazılarında bu durumu üstelikte ağzıyla itiraf ediyor:
Bunun yaninda verdigin linkti google translate ile ingilizceye cevirdim, orada turkik ruhuyla yapilmis yaziyor.
Türkiyede ve Avrupada akademik ünvan sahip olabilmek için, ingilizce araştırmalar makaleler yayınlamak gerektiğini bu yüzden bir ingiliz kadar iyi ingilizce bilmek gerektiğini herkes bilir.
Yazdıklarına, kelime oyunlarına ve avatarındaki V for vendetta resmine bakarsak, bilim adamlığından daha çok sosyalizme gönül vermiş, masallarla uyutulmuş bir genç durduğunu net olarak görebiliyorum karşımda.

Sizin tayfadakiler 1960-70'lerde kafalarina gore tarih yaziyorlardi. Simdikiler olayi dahada gelistirmisler, kafalarina gore bilimsel olmayan ama bilimsel makaleye benzer seyler yayinliyorlar. Salla gitsin, anasini satayim, zaten inanan cehalet yagiyla kavrulmus insan cok. Bu isin ekonomosi iyi. Iyi para yapiyorlardir. Koyun cok memlekette.
Tabi kafamıza göre tarih yazdık biz, bizim kafamıza göre yazdığımız tarihin temeli Atatürk'ün araştırmalarına gider.
Bu araştırmalar o kadar isabetlidir ki, Etrüskler'in Türklerle akrabalığı çözülmeden onlarca yıl önce bunu Atatürk ifade etmiştir.
Sizin gibi alimlere ne yedirip ne içiriyorlarsa dünyadan ayrılıp uzaya çıkıyorsunuz.
Öyleki verilen kanıtlara kanıt sunmak yerine, kelime oyunları yapıp üste çıkmaya çalışıyorsunuz.Babanız 68 kuşağının koyu solcularından olmalı.
Çünkü bu beyin yıkama, bana nedense o zamanı çağrıştırıyor.

Gerci ekstra lafi tam gedigine koymus, ustune baska laf soylemek zaten zaman israfi. Sizin tayfanin bir uyesi olarakta sen baslamisin sen kurt musun, ermeni misin geyigi yapmaya.. Degilim ama olsam ne olur. Yani ortada kapi gibi gerceklik var, sen beyni kitleyip, 9 isikmi 12 isikmi ne pesinde kosuyon...
Anlayamadığın gerçek benim ülkücü olmadığım.Hatta siyasi hiçbir partiye sıcak bakmadığımdır.Ama "Aslını İnkar eden köpektir" derler doğduğum topraklarda.
Beyni sulanmış beyin adamlarının!(ki bu şüpheli) kelime oyunlarıyla başetmek için her zaman gerekli açıklamaları yapmaktan çekinmem!

Al eline bir fotograf makinesi, Atinada (Yunan sehri) milleti cek. Istanbulda milleti cek, sonrada Astanada (Kazak sehri,sizin tayfa cahil oldugu icin yaziyorum, bilmeyen cikar) milleti cek. Al fotograflari, git Afrikaya, en ilkel kabileye bunlarin hangisi birbirine benziyor diye sor. O bile sizin bilimadamlarindan cok daha egitimlidir, en azindan kafasi bu konuda sacmaliklarla dolu degil, adamin kafa sifir, hicbir onyargisi yok, beyni yerinde, gorme yetisi varsa sana kimlerin benzedigini soyler. Akil var mantik var yahu...
İŞTE BİTTİĞİN NOKTA!TAKKENİN DÜŞÜP KELİN GÖRÜNDÜĞÜ NOKTA!
İNSANLARIN YÜZ VE VÜCUT ŞEKİLLERİ BULUNDUĞU VE YAŞADIĞI BÖLGEYE AYAK UYDURUR!BU AKRABALIĞIN OLMADIĞI MANASINA GELMEZ, BU BİR TÜR FEEDBACK MEKANİZMASIDIR!SENİN GİBİ BİR BİLİM ADAMI BUNU NASIL BİLMEZ HAYRET!TABİ GERÇEKTEN BİLİM ADAMIYSAN!

Sana genetik acidan acem ve yunanlilara benzedigimizi soyluyorum, sen bunu hakaret olarak algiliyorsun. Elin Japonuna, afrikalisina benzeyecek halimiz yok. Kim bize cografi acidan yakinsa, ona benzeriz zaten. Dunyanin her yerinde bu boyledir.
Neye dayanarak söylüyorsun bunu?
Verdiğin araştırma linkinin bunlarla alakası yok ta o yüzden söylüyorum.
Herşeyden önce yünanlılarla, perslerin yani acemlerin hiçbir bağlantısı yok.
Yaptığım araştırmalar, kürtlerin ve ermenilerin kökeninin aslında perslerle aynı olduğu yönde.Ama Türklerle, Ermenilerin ilik yapısının uyuşması dışında bir ortak noktaları yok.Ermenilerin Aborjinlerlede ilikleri uyuşuyor ne alaka?
Bu tür bir akrabalık varsa, yaklaşık 1000 yıl iç içe yaşamadan kaynaklanan, dönen yani müslüman olan ermeni kadınlarla evlenen kürt ve Türklerin doğan çocuklarının genetik yapısından kaynaklanabilir.
Genetik yapıyı geçersek japonca ile Türkçe arasında çok yakın bir ilişki olduğunuda görürsün buda sana ekstra bilgi

Netice itibariyle değerli akademik ünvanları bulunan bilim adamı.
Yazında çelişkiler ve kelime oyunları dışında bilimsel bir açıklama bulamadım.
BENDE İŞKEMBEDEN SALLAYAN YALANCI BİLİM ADAMLARINI EZBERE BİLİRİM, BAK BİRİNİN FOYASINI ORTAYA ÇIKARDIM BİLE