Kewell'a da neler dediler gördük.
Bu aldiginiz adam 3 yil oynasa ne olacak allah askina... Bu transfer GS yonetimin ne kadar vizyonsuz hareket ettigini gosteriyor. GS'nin yardimci antrenoru bu futbolcuyu 3-4 yil once begenmis (link:
http://www.smh.com.au/news/aussie-up...845244340.html), GS plan programsiz is yaptigi icin almis adami.
Planli programli hareket etseler, uzun vadede kuluple birlikte buyuyecek, genc, uzun sure takimda kalacak, sattiginda para edecek futbolculari alirlar. Su anda sadece gunu kurtarma harekati var. Cok gol yiyorlar diye, antrenore sormuslar kimi alalim diye, oda birkac isim soylemistir, ucuzu bu diye bu adami almislar iste. Zamaninda Meira'yi almislardi, bu adamin ondan kalite bakimindan farki yok... Bir ara Frank de Boer'i almislardi. O da yasliydi. Bu yaslilarinda keramet olsa, devamli tepeye oynayan buyuk takimlari bunlari alir. GS'nin rekabet edecegi takimlar cok daha iyi takimlar. Bu takimlarla rekabet etmesi icin uzun vadeli plan yapip, genc futbolcular ustune strateji kurmalari lazim. BU gelen adamda en cok Song gibi oynar, 1.5 sene sonrada katara gider.
Bu sadece GS'de olan bi sorun degil. Diger buyuk takimlarda sacma sapan transferler yapiyorlar. Paralari carcur ediyorlar. FB'de Bilica, BJK'de ferrari tamamen bos transferler. GS'nin aldigi adamda oyle. Adamlar avrupada bu sene basarili olacagiz diye demec veriyor, avrupanin orta sira takimindaki futbolcuyu aliyor, dogal olarak her zamanki gibi cuvalliyorlar. Zaten bu adamlarda keramet olsa, gencliginde orta sira takimi degil, kaliteli takimda oynarlar. Yasliligindada bizde para yapiyorlar, zaten bosa ciksin, hic kimsenin bunlari alacagi yok.
Ben FBliyim. Elimde bol miktarda GS ve FB hisse senedi var. Boyle sacma sapan kararlar aldiklarinda sinirim tepeme cikiyor. Insallah sizin dediginiz gibi biri cikarda, ayni pozisyona daha cok para harcamazlar. Ama benim pek umidim yok.