arkadaşlar haiti'ye mahalledeki arkadaşlarımca kendi aramızda birşeyler toparlıyoruz bağışı kızılaya yapacağız. sizlerdende aynı ilgiyi bekliyorum. birşeyler yapmalı bu insanlara, gönülden birşeyler...

ekşiden alıntı:

bu deprem sonrasi asagidaki ulkeler haiti'ye su yardimlari yapmistir:

not: ulkelerin dizilisi isimlerinin ingilizcesi'nin alfabetik sirasina gore. copy paste degil.

turkiye:

askeri ve tibbi yardim sozu verdi. ayrica 1 milyon dolar gonderme karari aldi.

ekleme:

kızılay’dan alınan rakamlara göre; banka şubelerine yatırılan paranın miktarı, 9 milyon 108 bin 876 yeni türk lirasına yükseldi. cep telefonlarından, turkcell, avea ve telsim’e atılan mesaj sayısı da 779 bin 491’i buldu. kısa mesaj yoluyla yapılan yardımın parasal karşılığıysa; 4 milyon 211 bin 865 yeni türk lirası.

arjantin:

arjantin hava kuvvetlerine ait 2 adet c-130 hercules tipi ucak haiti'ye dogru yola cikti. arjantin bolgeye 1,000 kisi kapasiteli mobil hastahane yolladi. ayrica agir yaralilarin bir kisminin dominik cumhuriyetine tasinmasi icin hava kuvvetlerini seferber etti.

ermenistan:

deprem ve ilkyardim konusunda egitilmis 52 kisi haiti'ye yollandi.

avustralya:

10 milyon dolar yardim gonderme sozu verdi

avusturya:

iki tane insani yardim veren gonullu grup yollandi. bazi cadir hastahaneler kuruldu.

banglades:

saglik bakanligi cok sayida gorevliyle beraber bir miktar yiyecek ve giyecek yolladi. ayrica ilac yardimi da yapildi.

barbados:

bolgedeki kurtarma calismalarina yardimci olabilmek icin asker yolladi.

belcika:

52 kisiden olusan b-fast arama-kurtarma ekibini yolladi. ayrica mobil icme suyu aritma tesisi yolladi.

bermuda:

para yardimi sozu verdi ama miktari aciklamadi.

bolivia:

bol miktarda bagislanmis yiyecek ve kan gonderdi.

bosna hersek:

75 bin dolar gonderdi.

brezilya:

para olarak 15 milyon dolar gonderdi. ayrica bol miktarda yiyecek, giyecek ve ilac yardimi yapti. ayrica yardim icin asker gonderimi yapti.

bulgaristan:

bol miktarda cadir, battaniye ve yatak ortusu yolladi.

kanada:

ilk elde 5 milyon dolar gonderdi. daha sonra halkinin ayrica para toplayip daha fazla para gonderecegi aciklandi. ayrica halktan toplanan parayi devletin ikiye katlayacagi (matching) aciklandi. ayrica haiti'ye gondermek icin 800 askere hazir ol emri verildi. alberta eyaleti ayrica 500 bin dolar gonderdi. british columbia da 500 bin dolar gonderdi ve manitoba 100 bin dolar gonderdi. newfoundland eyaleti 1 milyon dolar gonderme sozu verdi. ontario da 1 milyon dolar gonderdi. kanada'da cesitli firma ve sirketler 3 milyon dolarin uzerinde para yardimi yapti.

sili:

arama kurtarma ve ulkeyi yeniden kurma calismalarina yardim etmek icin asker yolladi.

cin:

60 kisilik bir ekip yolladi. ayrica 4.5 milyon dolar para yardimi yapti ve 1 milyon dolar daha yardim sozu verdi.

kolombiya:

bolgeye asker gonderme sozu verdi. ayrica mobil askeri hastahane gonderdi ve bol miktarda ilac ve yiyecek yolladi.

kosta rika:

birlesmis milletler ihtiyac listesi hazirladiginda paylarina dusen neyse gonderme sozu verdi.

hirvatistan

200 bin dolar para yardimi yapti.

kuba:

ulkede zaten 400'e yakin saglik personeli bulunan kuba bu kisileri seferber etti. ayrica 30 doktor daha yolladi. ulkeye yardima gidecek amerikan ucaklari icin hava sahasini acti.

danimarka:

2 milyon dolar para yardimi yapti

dominik cumhuriyeti:

haiti'nin komsusu olarak ilk yardim gonderen ulkeydi. ilk olarak ulkeye cok sayida arama-kurtarma ekibi yolladilar ve dunya'nin dikkatini haiti'ye cektiler. ayrica 36 doktor yolladilar ve gunde 110 asci ile 10 mobil mutfak yollayarak gunde 100 bin ogun yiyecek dagitma sozu verdiler. yardim gonderecek diger ulkeler icin de havaalanlarini actilar.

ekvador:

5 ton yiyecek, arama-kurtarma ekibi, bir miktar asker ve polis gonderdi.

el salvador:

8 itfaiyeci, 40 asker ve 37 ton yiyecek gonderdiler. daha fazla yardim gonderme sozu verdiler.

estonya:

320 bin dolar para yardimi yaptilar.

finlandiya:

1.5 milyon dolar para yardimi yaptilar

fransa:

cok sayida asker ve arama-kurtarma ekibi yolladilar. ayrica bolgede bir mobil hastahane kurdular.

gurcistan:

40 ton yiyecek ve bir arama-kurtarma ekibi yolladilar.

almanya:

2.2 milyon dolar para ile bir adet arama kurtarma ekibi yolladi.

yunanistan:

halkin bagis yapmasi icin bir banka hesabi acildi. henuz haiti'ye yardim ulasmadi.

grenada:

halkin bagis yapabilmesi icin bir banka hesabi acildi.

guyana:

1 milyon dolar para yardimi yapildi.

izlanda:

37 kisilik tam techizatli arama-kurtarma ekibi yollandi.

hindistan:

5 milyon dolarlik para yardimi yapildi.

endonezya:

30 kisilik tibbi ekip, 20 kisilik arama kurtarma ekibi ve 25 kisilik insaat ekibi yollandi. ayrica 15 ton yiyecek gonderme sozu verildi.

iran:

yiyecek, battaniye ve cadir yardimi yapildi.

irlanda:

30 milyon dolarlik para yardimi yapti. ayrica irlanda'nin telekom sirketlerinden digicel de 5 milyon dolar bagis yapti.

israil:

15 kisilik arama kurtarma ekibi ile 220 kisilik tibbi ekip gonderdi. bir adet mobil hastahane kurdu.

italya:

bir ucak dolusu tibbi personel ve yardim gonderdi ve bolgede bir adet mobil hastahane kurdu.

jamaika:

150 kisilik yardim ekibi ve 5 milyon dolar para gonderdi. ayrica ulkedeki hastahaneler haiti'den gelecek yaralilara acildi.

japonya:

5.5 milyon dolarlik bagis yapti ve bolgeye yardim ekibi gonderme sozu verdi.

urdun:

yardim ekibi yolladi ve bir adet mobil hastahane kurdu.

kazakistan:

yardim ekibi gonderme sozu verdi.

kenya:

yiyecek ve para yardimi yapilmasi icin bir platform olusturuldu.

kuveyt

1 milyon dolar para yardimi yapti

litvanya:

22 bin dolar gonderdi.

makedonya:

40 bin dolar gonderdi.

malta:

battaniye, yiyecek ve su yardimi yapti.

malezya:

ulke capinda yardim kampanyasi baslatti ama henuz yardim haiti'ye ulasmadi.

meksika:

3 askeri ucakla 160 kisilik yardim ekibi yolladi. ayrica 20 ton muhimmat yardimi yapti. ayrica bol miktarda asker ve 8 milyon dolar para yardimi yapildi.

fas:

1 milyon dolar para yardimi yapti

hollanda:

3 milyon dolar para yardimi ve 72 kisilik insani yardim ekibi yolladi.

yeni zelanda:

1 milyon dolar para yardimi yapti.

nikaragua:

31 kisilik yardim ekibi yolladi.

norvec:

7 milyon dolar yolladi. ayrica bolgede bir adet mobil hastahane kurma sozu verdi.

pakistan:

bir adet yardim ekibi yolladi.

panama:

yardim ekibi ve yiyecek yolladi.

peru:

23 ton yiyecek ve 1 ton ilac yolladi. ayrica toplamda 100 ton yardim sozu verdi. 18 kisilik saglik ekibi ve 2 mobil hastahane kurdu. ayrica ulkenin yeniden kurulmasina yardim edecek 205 askeri personel yolladi.

filipinler:

insani yardim ekibi yolladilar ve daha fazla yardim etmeye hazir olduklarini acikladilar.

polonya:

54 kisilik yardim ekibi ve 150 bin dolar yolladi.

portekiz:

32 kisilik yardim ekibi ve 500 bin dolar gonderdi. ayrica bir miktar muhimmat yolladi.

katar:

26 kisilik yardim ekibi ve 50 ton yiyecek ve ilac yolladi.

tayvan:

500 bin dolar ve 200 ton muhimmat sozu verdi.

romanya:

20 askerlik arama-kurtarma ekibi yolladi ve daha fazla yardim sozu verdi.

rusya:

4 kargo ucagi dolusu tibbi yardim yolladi ve bir tane 50 hasta kapasiteli mobil hastahane kurdu.

ruanda:

100 bin dolar yolladi

singapur:

50 bin dolar yolladi

slovenya:

70 bin dolar yolladi

guney afrika:

3 tane arama-kurtarma ekibi yolladi.

guney kore:

1 milyon dolar para yardimi ve bir miktar doktor ve hemsire yolladi.

ispanya:

6 askeri ucak dolusu yardim, 50 ton yiyecek ve 4.5 milyon dolar yolladi.

sri lanka:

bolgeye yardim icin 800 asker yolladi.

isvec:

900 bin dolar yolladi. ayrica halkin para yardimi yapmasi icin kampanya baslatti.

isvicre:

bir ucak dolusu insani yardim grubu yolladi.

tayland:

20 bin dolar bagisladi ve daha fazlasini bagislama sozu verdi.

trinidad tobago:

1 milyon dolar gonderdi.

ingiltere:

10 milyon dolar ve insani yardim ekibi yolladi.

amerika birlesik devletleri:

en buyuk yardimi abd yapti. ilk etapta 100 milyon dolar yollandi (diger tum ulkelerin toplamindan fazla). ayrica birkac bin asker ve cok sayida insani yardim ekibi yolladi. yikilan binalarin yeniden kurulmasi icin cok sayida uzman da yollandi. ayrica amerika'da cesitli sirketler 20 milyon dolara yakin yardim bagisladi.

venezuela:

50 kisilik yardim ekibi ve bol miktarda yiyecek, ilac ve giyecek yolladi.

dunya bankasi:

100 milyon dolar yolladi

avrupa birligi:

ulkelerden bagimsiz olarak 5 milyon dolar yolladi.

birlesmis milletler:

cok yakinda toplanip gonderilecek yardimlari arttirma ve organize etme karari aldi. henuz tik yok.