protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam,

Ben sana Turkiyedeki insanlarla Kazaklar arasinda ayni genler yok diyorum, sen bana su sekilde cevap veriyorsun.... TÜRKLER, MOĞOLLAR, ETRÜSKLER, KIZILDERELİLER'in genetik yapılarının %95 oranında uyduğunu gösteriyor.

Verdigin cevaplarin benim anlattigim seyle alakasi yok. Burada tartisilan sey kazak ve turkiyede yasayan insanlarin irklarinin benzerligi. Sen diyorsun, turkler, mogollar, vs 95% ayni. Ne alaka???

Bunun yaninda sen turk degilsin, zaten bu goruslere sahip olanlar hep yurtdisinda, yok irkindan nefret ediyorsun vs seklindeki yazilar provakasyondur, sacmaliktir. Bu islerin sonu irkciliktir. Hic kimseye tavsiye etmem. Verdigin cevaptan sonra zaten cevap vermeye bile gerek yok. Provakasyon yapan insanla tartisilmaz. Hadi sana kolay gelsin.
Ben sana bize en uzak bölgedeki insanların bile gen yakınlıklarından bahsettim, kazaklar'ın yaşadığı çevreye bir bak istersen nereye geliyor?Biz moğollar bile bize uzak deriz, ama bak akrabalık kökenine bak.Kaldıki kazaklar, Türkmenler, yakutlar, uygurlar, çuvaşlar, karaimler, özbekler bunların gen akrabalıkları da aynı oranda fazla diyorum.
Hem sen bizim köken ermeni, yünan, persli diyorsun hemde sana Türklerin aslında genetik olarak kimlerle uyuştuğunu gösterince ne alaka diyorsun?
Sen konuşulanları, yazılanları anlayamıyormusun?
Ayrıca yazdığım yazı provakosyon niteliğinde değil, ben seninle ilgili şahsi görüşümü söyledim.Genelde bu tür tartışmaları yaptığım insanlar ya ermeni çıktı, ya kürt çıktı sonrasında.Düşüncelerden aynı frekansı aldım.
Verdiğim cevaptan sonra cevap yazmaya gerek yok diyorsun, ne oldu karşına kanıtlar ve savlar getirildi değil mi?
Takke düşüp kel görününce böyle olur genelde, endişe etme.
sanada kolay gelsin