Olay farklı boyutlar alıyor , sorduğum çok basit bir soruydu.Amerikanın , Avrupanın insanların kişiliklerine değil de ırklarına , etnisitelerine göre ayrılması çok daha fazla işlerine gelir.
Bunu farkedilmen sevindirici, Türklerin kökenlerini kısaltıp Anti-Türk tezlerini öne seriyorlar, adamlar sana Göktürkler'den önce yoktun diyor.Bundan dolayı, işi getirip dünyanın birçok yerindeki Türklere siz Türk değilsiniz, sizin soyunuz şu yakıştırması yapılıyor.Birlik sağlanamasın diye.
Konuyu saçma şekilde irdeleyen bu arada sensin, sen bir adamı dostluğuna göre tercih ederim diyorsun biz burada millet tartışması yapıyoruz, bu sorun Türkiye bazında değerlendirilmeli, tabi konuyla alakalı ise?
Elin akıllısına gelince, sen ne zaman elin akıllısından ilim aldın?Amerika ve Avrupa aman sen üretme biz sana ucuza veririz demekten başka ne yaptılar?
Evet burada boşa zaman harcayan biri var o da benim, tüm insanlığı ailesi olarak gören biriyle ne tartışması yapıyorsam?Zaten bir bizde var, tüm insanlığı ailesi olarak gören mezhebi genişler, ondan dolayı gelen geçiriyor, giden geçiriyor memlekete.
Kusura bakma arkadaşım, hem bana ermeniler ne alaka diyorsun?Hemde tüm insanlığı ailem olarak görüyorum diyorsun, yazdıklarınla çelişiyorsun farkında değilsin.