Ben bu düşüncede size katılmıyorum.Biri sizinle aynı ırka mensup , aynı inanca mensup diye kendisi ile zorla dostluk kuracak haliniz yok ya.Ben bireysel olarak kişiliğe bakarım , insanın elinde olmayan unsurlar(ırk gibi) ya da kişiden kişiye değişebilen (inanç gibi) unsurlar beni pek alakadar etmez.Aynı durumu devlet politikası olarak değerlendireceksek , devletlerin dostları olmaz , menfaatleri ve müttefikleri olur.Olayı daha basite indirgeyeyim , sizinle aynı sülaleden biri var , uzaktan akrabanız ,size karşı hiç bir pozitif yanı yok, bir de dostunuz var ,her türlü fedakarlığı yapıyor.Hangisini tercih edersiniz?
Olayı basite indirgemenize gerek yok, karaktere, kişiliğe baka baka doğu anadolu düşme noktasına geldi hatırlatırım, dağdaki terörislerin birçoğu gündüzleri çarşı da esnaflık yapar o kadar neşeli ve güler yüzlüdürlerki hayret edersin, bunlardan bize zarar gelmez dersin.Geceleride askerine silah sıkarlar hiç gözünün yaşına bakmadan!Gündüz sana davranışına bakarsın, birde gece silah sıkışına!
Bizim devletimizin hangi müttefikiyle hangi menfaati var bizim yararımıza?Batı Trakyadan başlayarak geçmişten bugüne tartışalım istersen.Müttefiklerimiz bize neler yapmış?Ve neler yapıyor?Kardeşin seni inkar ediyorsa, gerekirse zorla onu kazanacaksın, Göktürk yazıtlarında yazılanları unutma.1400 yıllık kitabelerde yazanların çoğu Türk milletine defalarca ders oldu, neden?Çünkü Tarih tekerrürden ibaret.Unutma sen dost sandıklarına sarıldığında onları yanlız bıraktın, onlara sırtını döndün.Siz yetişmesi istenilen gençlersiniz, Amerikanın, Avrupanın bu yazdığın düşünceleri düşünmenizi istedikleri gençlersiniz.Bence
"TARİHİNİ BİLMEYEN BİR MİLLETİN EVLADI, YENİ TARİHE KÖLE OLARAK DOĞAR". sözü tam sizi anlatıyor, vazgeçmeye hazırsınız.Yeterki yalancı bir gülücük atsın bir düşmanınız, hemen dost olduk hemen arkadaş hemen müttefik öylemi?Herşeyde bizim menfaatimize zaten, oh tadından yenmez.Sonra bir bakarız en büyük kazık bize atılmış, kadim müttefiklerimiz bir anda etrafımızı sarmış.
Şimdilerde tüm dünyada Anti-Türk tezleri dolaşıyor, Türklerin Göktürklerden önce var olmadıklarına dair.Siz boşver deyip geçin yine, dostluk, arkadaşlık taraftarı olun birinci dünya savaşında yaptığı katliamlarla utanmayan Ermenilerle bile.Boşverin soydaşlarınızı nenize lazım, ne de olsa Ermeniler var değilmi.Birde BOP projesi var tabi, ne gerek var soydaşlarımızla iletişimde olmaya, onları kazanmaya çalışmaya, arkamızı Ermenilere, Araplara emanet etmek varken ne gerek var neslimize, soydaşlarımıza değilmi?
Alt tarafı faşizan bir yazı bu ve bunu yazanda bir faşist zaten.
Ataların boşa gitmiş sözü yoktur:
"Elin Akıllısından, Bizim Delimiz İyidir!"
Tabi idrak edebilene...