Odesa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende bu sizdeki serinliği anlayamıyorum ortalama 400.000.000 luk bir Türk topluluğu var dünyada, siz serbest davranabilirsiniz bu hususta ama ben davranamam.Yıllarca Moğol ve Rus baskısı altında kalmış olmaları kökenlerinin hatırlatılamayacağı manasına gelmez.Rusların ve Moğolların yaptığı kötü yönlü asimileyi iyi yöne çevirmek için çaba göstermek hepimizin boynunun borcu en azından Türk gibi hissedenlerin!Birçoğunuz Atatürkçü geçinirsiniz ama Atatürk'ün dünyadaki Türklere bakış açısını anladığınızı sanmıyorum.
Ak partiden sonra bu düşüncelerinizi garipsedeğim için suçlu olmam doğal sanırım.Zaten böyle olmasaydı, Araplar veya Ermeniler yerine kendi soydaşlarımızla iyi ilişkiler için çabalardık!
Ben bu düşüncede size katılmıyorum.Biri sizinle aynı ırka mensup , aynı inanca mensup diye kendisi ile zorla dostluk kuracak haliniz yok ya.Ben bireysel olarak kişiliğe bakarım , insanın elinde olmayan unsurlar(ırk gibi) ya da kişiden kişiye değişebilen (inanç gibi) unsurlar beni pek alakadar etmez.Aynı durumu devlet politikası olarak değerlendireceksek , devletlerin dostları olmaz , menfaatleri ve müttefikleri olur.Olayı daha basite indirgeyeyim , sizinle aynı sülaleden biri var , uzaktan akrabanız ,size karşı hiç bir pozitif yanı yok, bir de dostunuz var ,her türlü fedakarlığı yapıyor.Hangisini tercih edersiniz?