Odesa nedir bu agresiflik anlamadım...Rating için başlık atan haber siteleri gibi bi başlık olmuş bu.Modernlik nedir diye uzun uzun tartışmaya gerek yok .Devrim arabalarının kendi zamanına göre modern olduğu da gayet açık.Ünlemli konuşmaya da gerek yok sakin olmak gerek.Ayrıca şuanda adını hatırlayamadığım bir araba vardı.Googledan buldum adı "etox"muş.Modern anlayışın farklı ise ona da bakabiliriz.
Irk konusunda da adamlar ben Kazak'ım diyorsa Kazaktır.Türk ırkından olsa ne fayda.Senin yaptığın şuna benziyor , hani herkesin Adem ile Havvadan geldiğine inanılır ya; o zaman gurur duyalım ingiliz ,alman vs kardeşlerimizin yaptıklarıyla.Aynı kökten olsak neye yarar onlar kendilerini farklı kabul ettiğince?
Bende bu sizdeki serinliği anlayamıyorum ortalama 400.000.000 luk bir Türk topluluğu var dünyada, siz serbest davranabilirsiniz bu hususta ama ben davranamam.Yıllarca Moğol ve Rus baskısı altında kalmış olmaları kökenlerinin hatırlatılamayacağı manasına gelmez.Rusların ve Moğolların yaptığı kötü yönlü asimileyi iyi yöne çevirmek için çaba göstermek hepimizin boynunun borcu en azından Türk gibi hissedenlerin!Birçoğunuz Atatürkçü geçinirsiniz ama Atatürk'ün dünyadaki Türklere bakış açısını anladığınızı sanmıyorum.
Ak partiden sonra bu düşüncelerinizi garipsedeğim için suçlu olmam doğal sanırım.Zaten böyle olmasaydı, Araplar veya Ermeniler yerine kendi soydaşlarımızla iyi ilişkiler için çabalardık!