Odesa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Erciyeste okudum, orası Erciyes kurultayından dolayı Üniversitesine Türkmenlerin çok rağbet ettiği bir üniversiteydi,
Tanıdığım Kazakların hepsi kendini Türk kabul ediyordu, içlerinden en samimi olduğumun adı Çıngız (yani cengiz) idi.
Asimile edilmeye çalışmaları bu gerçeği değiştirmez, kişilere nasıl yaklaştığınız ve onlara kökenlerini tam olarak anlattığınız sürece gerçeği görmemeleri imkansız!Ben kendini Türk kabul etmeyene denk gelseydim kesinlikle köken tartışmasına girer hakikatı gözlerine sokardım, onları yabancı kabul etmek yerine!
Hocam ünlemlerle ile bana bi'şeyler anlatmanıza ihtiyacım yok.İnancı tam birine ben dünyayı ters getirip anlatsam bile umurunda olmaz bu noktayı es geçmeyin.Ben kimseyi yabancı kabul etmem ırk kavramı beni bağlamaz küçükken bana Adem'den geldin dediler o zamandan beri kimsenin ırkı beni bağlamaz.Umarım anlatabildim.Ayrıyeten ben ona kökenini göstererek Türk'mü yapacağım.Bende selçuk üniversitesindeyim ve burda Türkmenleri ve kazakları hiç sevmezler çünkü onlarda türkleri sevmezler.

edit:hacamat hocamda Kazakların düşüncelerini uygulamalı olarak görmüş.

Araba mevzusuna geri dönmenin faydalı olacağını düşünüyorum