yavuzata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun hocam bende mail atım site isimlerimi verdim umarım kısa zamanda eski haline döner...
kim olduğu belliyse neden polise şikayet etmiyoruz hepberaber kimse bana pm atarmısınız lütfen ben direk savcılığa verim tanıdıklarım var tuvalet deliğine girse çıkartırım onu !:@
İpleri elime veren biri olsa emin olun bunu severek yapardım.

Ama daha ethernet girişinde makineler tıkanıyor zaten.

bcaksk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün yapanlardan biriyle konuşuyordum sanırım msn de. Servera girip sitelere erişmişler, benim siteye de girip vb'nin forumhome şablonuna index atmışlar, bırakılan msn adreslerinden birini ekledim de. "Hostu wareze düşürürsek host ayvayı yer, saldırıdan duramazsınız, siteler yol geçen hanına döner." vb. şeyler söyledi. Epey de muhabbet ettik. Sitenin config dosyasının bir şekilde şifrelenmiş halini gönderdi. "Bunu at ftp'dekiyle değiştir, saldırı olsa da göremezler db bilgilerini, aksi taktirde herkes index atabilir şu anda. vBulletin ile ilgili değil, hosttaki açıktan dolayı." dedi. Hakkaten de config'i değiştirsem de adam tüm bilgileri aynen görebiliyor, bana msnden gösterebiliyordu. Ftp ve panel bilgilerine sahip olmamasına rağmen tüm db bilgilerini de görebiliyordu, tüm üyelerin mail adresleri, kullanıcı adları vs. ekran görüntüsü attı. Ayrıca hosttaki diğer tüm sitelere de erişebiliyordu, gösterdi yapan şahıs ekran görüntüleriyle yine.

Nasıl oldu bilemiyorum ama hiç huzur kalmadı, güvenemiyoruz malesef şu durumda. Bu kadar kolay mı tüm sitelere erişmek.

Öncelikle ortalığı alevlendirmeye gerek yok. Bizim bahsettiğimiz saldırı sunucuya yapılan saldırıdır.

Sizin siteniz hacklendi diye böyle atıp tutamazsınız. VVareze düşürecekmiş hostu. Düşürseydi ya. Neden düşürmedi.

Vbulletin siteniz hacklendi.

Neden kimse hacklendi demedi sadece siz bunu öne sürüyorsunuz. VVarez vb ler install klasörünü silmeyenler sonra da firmaya çamur atan sizin gibi kişiler çıkıyor ortaya.

Vbye giren wordpresslere de diğer sitelere de girer direk hacklerdi.

RoqueE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim Reseller Hizmetim Var Butur.net te Resellerda BArındırdığım Site Sayısı Sadece 2 Forum Çok Sık Database Hatası Veriyor Ama Ben Düzeleceğine İnanıyorum Butur Böyle 3-5 Çapulcuya Pabuç Bırakmaz MSN dende Sorduğumda Açıklamasınıda Yaptılar Tüm Hosting Firmlarının Başına Geliyor Böyle Şeyler Bekleyip Göreceğiz
Db hatası sebebi mysql hostunda xxxx.butur.net adı geçmesiydi.

Bize ulaşanlara çözümünü ilettik zaten.

Bu ilk de değil son da olmayacak. Bir saldırıyla kimse bizi batıramaz.

Laflarımın da arkasındayım. Erkeklik saldırarak olmaz. Ben butur'dan 1 yıl satış yapmasam yine sorun değil.

Bu kadar büyük rakip gören insanlar varsa BUTUR'u burda ben gocunmam.

Meyve veren ağaç taşlanıyor işte. Serbest piyasada rekabete korkan insanlar saldırarak yıldırmaya çalışıyor.

160 mbit toplam trafik değil 1 gbit ile gelse 1 yıl butur kapalı kalsa yine de laflarımın arkasındayım.

UbocekU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende her hosting firmasını gezdim ve 3 senedir buturdayım....msnde engellese bile yinede temiz hizmet verdiği için boşver dedim halada müsterisiyim öylede kalacak inşallah
Güveniniz için teşekkür ederiz.