arkadaş aslında haklı ancak
r10 forumu diğer forumlardan birazcık farklı;
işi şu yönde ele almamız gerekiyor, "r10" toptancılar hali diyelim ben 500 liradan mal getirmişim arkadaş 2000 liradan doğal olarak benim malım satılacaktır, ee bu kaliteli... yapacak bişey yok, işte r10 da hakim olan zihniyet bu sebebide birçok kişi işi kendisi için değil müşterisi için yapıyor ve az masraf çok kar mantığı ile çok iyi olmuş biraz eksik kalmış yorumlarına takılmadan müşterisine en hızlı yoldan en karlı işi sunuyor, o yüzden r10 da birebir müşteri bulmak zor (kalite arayan)
Bu demek değilki r10 da kalite arayan veya kendisi için iş yaptırtmak isteyen adam yok, elbette var ancak piyasa diğer tarafta yoğunlaşmış olunca o adamlarda akıntıya kapılıyor ve bir müddet sonra işte şu adama iş verdim eksik yaptı şunu istedim yapmadı konuları ortaya çıkıyor.
Her iki örnektede yaptırılmak istenen iş aynıdır ama yapılacak iş aynı değildir o yüzden arkadaş ile piyasadaki toptancı (ara yazılımcı) arkadaşları aynı kefeye koymayı doğru görmüyorum, bu arkadaş son kullanıcıya ince ayrıntısına kadar destek ve hizmet vermek mantığı ile iş yapıyor ve bu arkadaş ile çalışacak kişi şikayet konusu açmayacaktır, diğer türlü arkadaşlar kabasını çıkarıp işten birazcık anlayan arkadaşa teslim edecek ve oda son kullanıcıya (kendi müşterisine) son rütuşları yapıp ulaştıracaktır,
Fark, şu bu arkadaşa 2000 lira verip işinizi yaptırısınız elinize geçen sistem sorunsuz olur sorun çıksada anında müdehale edilir sıkıntı çekmezsiniz, diğerinde herhangi bir sorunda aracı olan arkadaşa ulaşırsınız o kendi halletmeye çalışır (genelde iyice batırır) sonra ilk yaptırdığı adama yönelir adam yoğunluk sebebiyle direk müdehale edemez veya baştan savma iş çıkar, her türlü o müşteri yine şikayet konularına boğulur.
Bunları r10 ahalisi bilgilensin diye yazmıyorum

hepimizin bildiği bir döngü bu, burdaki amacım bu site arama motorlarından binlerce amatörü çekiyor ve gelen adamlar kiminle neden çalışması gerektiğini bilmeli diye düşünüyorum
şimdi karar sizde her iki işi yapan adamda aslında işini yapar ama her ikisininde yorumu farklıdır.
Hayırlı işler bol kazançlar