Adsense kazançları komik rakamlar yansıtıyor. bazen 0,01 Ki bazen değil genelde her zaman böyle...Çok küçük komik fiyatlar...
Seo konusunda ilgili oldugum için bazen ziyaretçi satın alıyorum.İki hafta önce bir müşterime 1000 tekil ziyaretçi aldım.Karşılığında 50 TLverdim.....
Her ne kadar haksız görünsede 1000 gerçek (özel programlarla ip değişitip ziyaretçi sağlama değil)tekil ziyaretçi piyasası 50 liradan başlıyor..
Googleye kızssakda Türkiyede reklam verenler o kadar küçük bütçe ayırıyor ki tık başı 0.05 gibi rakamlar oluyor çoğu zaman.Zaten yüzde 60 googlede kalan yüzde 40 yayıncıda...
Şimdi 1000 tekil ziyaretçi karşılığı 50 Lira verdiğimize göre reklam veren de her durumda pek de bir şey kaybetmiyor.
Googlenin de zaten işine geliyor.
Bu şekilde izah edilirse, Türkiyede İnternet reklamı çok geri...Bütün piyasayı tvler ve gazeteler topluyor.Bu kadar düşük bütçeli net reklamı webmasterlerin canına okuyor.Ve böyle yollar buluyor..
Kaliteli işler için para kazanılması gerek. Para olmadan kaliteli işler ortaya çıkmaz.
Türk webmasterlerini de kötülememek gerek..
O yüzden bu blogu ve siteleri açan kişileri bu kadar keskin ve sert eleştirilerden önce yukarda yazdıklarımıda düşünmemizde fayda var...
Sevgi ve Saygılar...