Bugün Yurda döndüm

By Reflex : 2 günlük " koku ızdırabı" geçiyor evet. 3. gün alışıyor insan. Valla hak veriyorum sana. 3. günden sonra keyfi başlıyor olayın.
1- ilk 2 günlük koku adaptasyonu
2- Yemek sorunu
Bu 2 problem haricinde herşey güzel.
Kahvaltı bile yapamadık hiç. Tüm yemeklerde domuz eti var.
Otelin Tur masasından Müslüman yemekler, yapan restaurantları sorduk
bir kaç isim aldık. bir iran lokantası bulduk. oldukça lükstü ama yemekleri berbattı. 2 kez gittik sonra gitmedik
aclıktan öldük desme yeridir. neyseki hazır çorba götürmüştük kendimizle. onlar biraz idare etti bizi
Son gün bir İran Lokantası keşfettik. Döner gördük hemen daldık içeri. sahibi Türkiyede 10 sene yaşamış çok iyi Türkçesi vardı.
Oturduk orada 4 saat. ne varsa yedik saldırdık
Taylan'a gitmek isteyenler koku ve yemek meselesini ciddi şekilde düşünsün. ilk 2 -3 gün adaptasyon süresidir. Sonra keyifli geçiyor
Eğlenceyi seviyorsanız, tam istediğiniz yer.
Kızlar tabiri caizse üzerinize atlıyor. Yolda yürüyemiyorsunuz kızlardan. adım masajı masaj salonu var. ama her salona gidilmez.
Hijyen olayı sıfır . İnanılmaz pis
"Temizlik imandan " gelir lafını gerçekten çok iyi anlıyorsunuz orada. Helal- Haram kavramı olmadığı için, bizlere çok garip geliyor herşey .
Taksi kiraladım orada. Şöförüyle birlikte. sabah gelip bizi alıyordu, taa gece yarısına kadar hizmetimizde. yakıt ve oto yol ücrteleri ona ait, günlük 2000 baht ödüyordum şöföre ( 65 lira civarı )
Hizmet çok ucuz. Bir bayan rehber kiraladım. günlük 1000 Baht ( 32 lira ) bizi gezdiriyordu.
Gençlerin ilgisini çekebilecek konuları burada ulu orta yazmak istemedim

anlarsınız ya

sormak istediğiniz olursa özel mesaj atın. en azından gitmek isteyenlere fikir verebilirim
Kanal turu yaptık, Timsah çiftliğine gittik, Altın Buda tapınağını gördük. değişik ilginç yerlerdi.
Pattaya ya gitmedik. çünkü herşey Bangkok ta zaten vardı. Phuket için vaktimiz yoktu. Phuket adası 1 saat uçak ile.
Bangkok Turizm bölgesi. ve Başkent. Taksiciler çok uyanık, dikkatli olmalısınız. birde barlar, clublar da geçirme olayları var.
Diyeceksiniz ki bu her yerde var. Evet var. Mesela Beyoğlunda bir turist, bir bara giderse, anasını ağlatırlar. hele Aksaray Lalelide yanlışıkla düşerse

Bu çok doğal. sadece dikkatli olmanız yeterli. Bir yere oturmadan fiyatları sorun öğrenin.
Zaten biz hiç bara oturmadık. zaten oturmaya da gerek yokki. zaten istediğiniz tüm eğlence caddelerde, yollarda. Barda oturmanın hiç bir anlamı yok.
1 bira 60-150 baht arası değişiyor barına göre. Barlarda tıka basa kız dolu. hepsinde yaka numarası var.Beğendiğinizi masaya davet edip içki ısmarlıyorsunuz. sonrası için artık rehbere ihtiyacınız olmaz sanırım

Bayan içkisi " lady drink "200-250 baht arasında. alıp çıkmak istediğinizde, bara 500 baht ödüyorsunuz
Yani güzel bir gece herşey dahil size 80-90 liraya patlar ( sınırsız )
3-4 arkadaş toplanıp gitmek istiyorsanız ( eğlence amaçlı ) Tayland ideal bir yer sizin için. aradığınız herşey orada
Heryer, caddeler, marketler, barlar, sokaklar Kralın posterleri ile dolu. Krallarını çok seviyorlar.
Diyeceksinizki Bu kral bu halka ne yapmış? Hiç birşey. Halk sefalet içinde, aclıktan kırılıyorlar.
Bizde ise Ülke kurucularının Posterlerini kaldırmaya çalışıyorlar, adamlar heryeri kral posterleri ile donatıyor hiç birşey vermemesine rağmen. neyse.
Bir gece taksi ile gezerken Polis çevirdi bizi. Arabayı durdurdu. aşağı indirdi. Çok kaba polislerdi.
ayakkabılarımızın içine, sigara paketlerimizin içine kadar el feneri ile baktı. elimizde poşetler vardı. Bi kaç ufak hediyelik almıştık gece pazarından. didik didik incelediler.
Pasaportları sordu. Otelde bırakmıştık. zaten hiç taşımadık yanımızda. alışveriş yaptığımızı ve otele dönecegimizi söyledim.
Bu hiç hoş bir uygulama değildi. Turistiz sonuçta ve görüyorsun elimizdekileri. Taksi şöförü sakin olmamızı ve biraz para vermemizi söyledi. ama vermedim tabi
ne diye vereyim ki. 10 dakika aradı her yeri. uyuz oldu bize para vermedik diye

çekip gittiler
Tayland ta kimseye bulaşmayacaksınız. Bu en önemli kuraldır. Çok tehlikeli şeyler olabilir. Gerçi biz hiç yaşamadık ama anlatanlar vardı.
Bu bana olağan geldi aslında. Çünkü öncelikle bu insanlar aç..Aç insandan herşey beklenir. 500 bahta boğazını keserler adamın. İkinci önemli konu ise, bu insanlarda inanç olayı yok. Buda çok önemli bir etken. Yani herşeyi yapmak onlar için doğal sayılabilir.
Oteller ucuz ama kesinlikle ve kesinlikle 3 yıldız ve altındaki otellerde kalmanızı asla tavsiye etmem. Hem hijyen değil hemde güvenli değil.
Bizim kaldığımız otel 4 yıldızdı. 1 oda günlük 2000 bant ( 65 lira ) odada 2 kişi kalabiliyor ama biz 2 oda tuttuk.
20 liradaya otel bulursunuz hatta 10 liraya da apartlar var ama kesinlikle kalınmaz.
Tatilinizi zehir etmeye değmez bi kaç yüz dolar fazladan harcamamak için.
1 kişi gidiş dönüş biletler dahil, 1 hafta çok güzel herşey dahil konaklama, yeme içme, her gün eğlence vs. krallar gibi tatil yapmak isterseniz maksimum 3.000 liranız gider kişi başı ( en fazla rakamı veriyorum )
Patpong gece pazarı, MBK gibi alışveriş bölgelerine gittik. Ama elle tutulur hiç birşey yok. Bizim Eminönü Tahtakale, Merter pazarları 10 basar.
Çok kalitesiz ürünler ve hiç bir fiyat özelliği yok.
Kopya ürünler ama 5. kalite çakma. Maksat boş dönmeyelim diye eşe dosta bir kaç ipek şal aldık, bir kaç çanta ( ama çok kalitesiz malzeme ) bir kaç magnet, biblo vs )
işe yaramaz şeyler. Gideyim ucuza birşeyler getireyim hayali ile gitmeyin.
Türkiyemin taşına toprağına kurban olayım. Kıymetini anlıyor insan.
Bir daha gidermisin Tayland'a diye sorarsanız, evet giderim