Arkadaşlarım bende sizler gibiyim günlük konuları açıyor açtırıyorum olabildiğine özgün vs vs son 24 saate baktığımda, açmış olduğum konularımın hepsinin indekslendiğini görüyorum. Buraya kadar sorun yok yani sorgulamada siteismi.com dediğimde son 24 saati göstermesinde sorun yok.

Hatta hitlerim yüzde 15 civarı arttı diyebilirim. Şu anda sitem üzerinde bu indeksledim diye gösterilen konular link olarak gözükmemekte. Nasıl yani diyenler için;

Kara üzüm iki gözüm isimli konuyu açıyorum 5 dk ya indeks aldım diyor sonra googleden, kara üzün iki gözüm siteismi.com dediğimde link yok

2010 senesine yeni girdiğimizde oldu tüm bunlar hemen hemen tüm sitelerde var, hatta bağzı sitelerin bundan haberinin bile olmadığını düşünüyorum çünkü kimse gidipte konuismi siteismi.com diye aratmaz googlede.

Ha google indeks siliyormuş, silmez arkadaşlarım sileceği şeyi niye alsın ki son 24 saatlik aramalarda gösteriyorsa sıralama için veri tabanında tutuyor olabilir. Yahu buda neyin sıralaması derseniz 2010 yılı ve yeni bir algoritma, yada spam site temizliği, yada spam olarak indekslenmiş konu başlıklarının temizliği diyebiliriz. Zira siz birşeyi silerken yenisini üzerine kayıt etmezsiniz dimi. Yani önce temizliği bitirirsiniz, sonra göstermediklerinizi sıralamaya algoritma gereği nerede olması gerekiyorsa atarsınız.

Sonuç olarak; bu olayın geçici olduğunu ve biz wm lerin konu açılımlarına özgün ve düzenli şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kolay gelsin.