Merhabalar,
Antalya'da bir otelde bilgi işlem müdürü olarak çalışıyorum ve bu spam ile ilgili çok ilginç bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
İstanbul merkezli bir sürücü kursundan çok ilginç bir email geldi. Kurs için ilginç teklifler vs. vs.. Ben öncelikle yer itibariyle bu konudan çok uzaktım ve kaldı ki B sürücü belgesi verilirken ben E sürücü belgesine sahibim.. Firmayı aradım ve karşıma çıkan bayan bana bunun bilgilendirme amacıyla atıldığını, kendilerini bilgi meleği olarak gördüğünü, amacın reklam olmadığını vs.. vs.. bir sürü saçma sapan şey söyledi. Sorduğum sorulara ise verilen yanıtlar daha ilginçti;
1- Email adresimi nerden aldınız?
Email toplama programları ile sitelerden, toplu mail adresi satan firmalardan..
2- Ben Antalya'dayım, neden bana böyle bir mail gönderdiniz?
Duyuru amacıyla yapıyoruz (amme hizmeti), amacımız reklam değil, zaten isterseniz sizi listemizden çıkarabiliriz!
3- Hergün sizin gibi Amme hizmeti yapan 50 tane firmanın listesinden çıkmak için neden uğraşmak durumundayım, neden ihtiyacım olmadığı halde ve kaldı ki devlet tarafından herhangi bir duyuru yapma yetkisine de sahip değilken vaktimizi çalıyorsunuz?
Dedik ya kardeşim amacımız reklam değil, altı üstü 1 tane mail ne var bunda?
vs.. vs..
Email Marketing adı altında hergün daha.net gibi 100'lerce reklam maili alıyoruz ve birçoğuna korkup "listeden çıkart" bile diyemiyoruz çünkü uyanık arkadaşlar bu yöntemle listeden çıkarmıyor aksine kullanıcının onayını almış olarak daha çok reklam yapıyor!
O veya bu sebeple kimsenin bizim 10 saniyemizi bile çalmaya hakkı yoktur!
Daha.net servislerinin kalitesi ve tecrübesine bir lafım yok, bende yıllardır en azından mail2web servisini kullanıyorum, acil durumlarda imdada yetişiyor ama 1 doğru 1 yanlışı götürür, bunu da unutmamak gerek..