Merhaba,

Bu spam olayı içinde benimde başıma sık sık geliyor. tatilvitirini adı altında atılan mailler birde kime kısmında yollanan mailleride listemişler (gizli olarak atılmamış) , mail gönderip listelerinden çıkartmalarını söyledim. Tamam çıkardık gibisinden mail ile dönüş yaptılar.

Sonra ertesi gün bir daha geldi ve aradım. Mailin altında bir bay ve bayan isimleri yazıyordu. Telefon ile aradığımdan ismi yazan bayan açtı ve tepkimi doğal olarak gösterdim. Mail adreslerini nereden alıyorsunuz diye soruma cevap veremeyince maildeki diğer bay aldı telefonu onada gerekli tepkimi göstererek sorumu yönelttim. Pek söylemek istemesede sonunda söylemek durumunda kaldı. Webmaster forumlarından alıyoruz mail listelerini dedi. Gerçi ne derece doğru yalan bilinmemekte fakat bazı forum db'leri mail listler için satılmakta yada karşılıklı anlaşılarak bu işlem yapılmakta.

Ki sanırım R10'da OK.net ile anlaşmış oradan da mailler gelmekte. Yani üye olduğumuz yerler bizi çok güzel deşifre etmekte. Bu haraketler kaygı verici olsada malesef elden birşey gelmemektedir.

Teknolojik anlamda bir beklenti içersinde olan büyük firmalar, etki maillerini spam yollar ile atarsa bu etki tepkiye dönüşecektir. Benim bildimiğim mail sistemi, bir mail havuzu oluşturursunuz, kişiler sizden mail almak için bu mail listenize kayıt olur ve toplu maillerinizi atarsınız.

Türkiye'de toplu mail ve maling sistemi farklı amaçlarla kullanıldığından daha çok başımız yanacak düşüncesindeyim..

Saygılarımla,

Şener KUL
ILKSERVER NC