Şüphesiz ki anket seçeneklerindeki tüm maddeler ayrı ayrı önemli.

Genel anlamda sıralamaya tabi tutarsak;
  • Pagerank,
  • Hit,
  • Index,
  • Alexa.
Çok karşılaşırsınız, 5-10 sayfa indexi olan bir sitenin Pagerank'i 3-4 kimi zaman 5 olabiliyor. Bu bize sitenin önemli olduğunu, Google tarafından sevildiğini, ve/veya önemli siteler tarafından referans olarak kullanılan bir site olduğunu gösterir. Bu yüzden ilk sırayı Pagerank'e ayırıyorum.

Pagerank kadar Hit elbette önemlidir. Hit'in Index'li sayfa sayısından daha değerli olmasının sebebi tıpkı Pagerank örneğinde olduğu gibi sitenin popülaritesini, kullanılabilirliğini göstermesidir. Demekki bahsi geçen site sevilmiş, insanlar tarafından uğrak bir yer haline gelmiş, yada konusunda Google sıralaması çok iyi ki talep fazla.

Index sayısı Pagerank ve Hit'ten sonra gelir önem sıralamamda. Çünkü RSS ile günde binlerce konu açılan, ama bir okuyanı bile olmayan, Index'li sayfa sayısı 80-90k olup ta ziyaretçi sayısının günlük 10-15 tekili geçmediği siteler biliyorum. Böyle çok Index'li sayfası olan bir çöp site elbette pek önem göstermez linkiniz açısından.

Alexa benim sıralamamda sonda yer alıyor. Elbette Alexa sıralaması bir site için önemlidir. Alexa globalite açısından popülerliğini kanıtlamış bir sıralama sitesidir, bu yüzden böyle mühim bir sitede yükselmek güzeldir. Ama dediğimiz gibi Alexa bir sitedir. Hepsi bu.

Biraz uzattım sanırım ama şunu belirtmek istiyorum;

Link alım-satımında önemli olan sitenizin ve sizin ne amaçladığınızdır. Siz 'ben domainimi geliştirmek' istiyorum derseniz sıralama ; Pagerank, Alexa, Index sayısı ve Hit'tir. Ancak düşünceniz 'sitem gelişsin, tercih edilen sitelerden biri haline gelsin' ise bu durumda sıralama ; Hit, Index sayısı, Alexa, ve Pagerank olacaktır.

Gevezeliğim tuttu ama fikrimi sunmak istedim, iyi çalışmalar dilerim.