arkadaşlar o kadar forumları gezdim o kadar konular açtım bu konu hakkında hiç kimse bilgi vermiyor yardımcı olun yapanlar nasıl yapıyor ücretlide yardım edecek biri varsa buyursun PM Atsın
birader, herkes yazmış zaten cevabı. asp ile direkt olarak şifreleme diye bir şey yok. kodlarını şifreleyemezsin. çok araştırdım zamanında. asp encoder isimli bir program vardı ama çok fahiş fiyatlı, demosu da olmayınca nasıl kullanımı, onu da bilmiyom.
asp script encoder var microsoftun, o da öyle bir fiyasko çıktı ki, nette online decoder bile var.
velhasıl, asp ile dll kullanmadan lisanslama yapamazsın. en temizi dll. yapanlar nasıl yapmış diyosun, aynen öyle yapmışlar işte.
ben misal şunu yapıyorum:
internette javascript kod karıştırıcılar var. (script obsfuctor diye arat google da). kodlarımda artık sürekli ajax kullanıyorum. javascriptleri şifreliyorum. sitenin kodlarında js kısımları şifreli. kodlarından alınsada edit yapılınca gümler, doğru dürüst çalışmaz. hatta default olarak vbscript yerine jscript kullanırsan asp de, o zaman bu kodları da karıştırabilirsin. (ki asp js biraz zahmetli gibi, ben kullanmıyom.)
en nihayetinde şu da var: asp artık ölmek üzere olan can çekişen bir dil. asp ile pek çok yapılmış site olduğu için yine iki üç yıl gider sanırım ama yeni sistemler de artık .net istiyorlar. bu yüzden asp ile ilgili olarak bu yönde çok bir beklentin olmasın.
sonuç: dll kullan (ki asp ile vbscript kodlayan biri için kodları vb6 da yazmaktan daha başka bir şey değil neredeyse), sunucuna yüklettir, (register daha doğrusu), kafan ağrımasın. dll olayını bütün dosyalara komple yapmak istemezsen bile, senin kendi sitenden lisans kontrolü yapan (mesela sadece admin yönetim kısmına girince kontrol yapan ) fonksiyonlu tek bir dll dahi senin için yeterli olur.
bilmiyorum kaç zamandır asp kodluyon ama yeni başladın falansa derhal bırakıp .net öğren. kesinlikle mükemmel bir teknoloji. ben de şu aralar onu öğrenmeye çalışıyom.
kolay gelsin.