BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
insanın içinde olacak grafik hayal gücü ile ilgilidir.
yani senin konu başlığın ile içeriğin alakası yok.
Çok yanlış düşünüyorsun, hayal gücü değil eğitim ve pratikle insanın ufku açılıyor yaratıcılıkla kısıtlı birşey değil.Ayrıca senin dediğine göre RESSAM da grafikerdir, grafiti çizebilen de, kendine göre yorumlanabilen ama başkasının yorumluyamıycağı resim çizen kişilerde grafikerdir.Hayal gücü herkeste vardır fakat yönleri farklıdır, insanların hayal gücü uğraştıkları işle ilgili yaptıkları araştırmalar sonucu daha ileri düzeye geçer bu kişinin kendi isteğine bağlı.

adobe firmasına bağlı gibisiniz.ps kullanmayan grafiker varmı burada
Olaya şöyle bakalım o zaman, web programlamanın çeşitleri var PHP ile yapabildiğin işleri yapabileceğin başka dillerde var elbet sen nasıl bunun için PHP yi seçtiysen yani programlama yapmak için, grafik işleri içinde biz photoshopu seçiyoruz.Sende php ye bağlı gibisin.Kalite kontrol dersi mi ne vardı unide derslerden alakasız biri olduğumdan aklımda değil ama, şunu söylemişti; Bir ürün kullanıcının isteklerini tam olarak karşılıyorsa o ürün o kişi için en iyisidir gibi bir laf etmişti.Ben photoshop ile işlerimi görebiliyorsam (tüm değil) neden hemen hemen aynı işi yapan fireworksü tercih edeyim durduk yere, bunu eleştirip burda yazman açıkçası çok saçma.

meslek edinecekseniz getirisi olan işleri tercih edin.web tasarımcısı veya grafikeri şeklinde meslek edinirseniz türkiye şartlarında pek maaş alamazsınız.
Piyasaya sadece r10 üzerinden bakıyorsun, makyajlanmış bir arayüz üzerine php kodlama yapman bu piyasayı iyi bildiğin anlamına gelmez, bu yorumunda sadece kendince r10 üzerinden bakış açın reel piyasa maaşlar bahsettiğin kadar kötü değil.

Yukarıda arkadaşlar söylemiş, bu işi iyi yapan parasını alıyor ekmeğini kazanıyor zaten.

5lira 10lira profesyonel logo banner vs. yapanlara birşey demiyorum sadece hayret ile özgüvenlerinden dolayı tebrik ediyorum ayrıca piyasada varolan beleşçilere kapı açtıkları için onların gözlerinde bu işin ne olursa olsun hakkının 5 10tl olduğunu gösterdikleri içinde ayrıca teşekkür ediyorum.(anlayana)

Ulen bu da kendini grafiker sanıyor diyenler çıkar içinden de olsa, yakın çevremde çok iyi bilir kendime asla GRAFİKER yada TASARIMCI sıfatını takmadım bu işi yapanlara saygımdan ötürü.Burada profesyonel adı altında başlık açanlardan yaptığım daha iyi işler de vardır eminim fakat ona rağmen kendime hiç bir sıfatı takmadım.Bana her zaman ne yaparsın dediklerinde web tasarımla falan uğraşıyorum diye geçiştiririm, çünkü işi gerçek anlamda icra eden biri değilim herkesin de bu işi gerçekten yapanlara saygılı olmasını beklerim.Yoksa herkes DESİGNER değilmi? Grafik programı açmayı bilen a design b desing c biliişim y medya x interaktif z reklam diye bir anda firma kuruyor enteresan