BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kurstan ögrenenleri aşağılamanı tavsiye etmem.okulda sana ne ögrettiler okuldan mezun olduktan sonra ticari olarak yapabildinmi işlerini.
ayrıca 10 tl logo işine birşey diyemezsiniz serbest piyasadır.ucuz olması kalitesiz veya kişi profesyonel değil anlamına gelmez
bir kişi kazmaysa okulda okusa kursta görse kazma kazmadır.
sen şimdi kurstakiler operator biz grafikeriz dersen hataya düşersin.
insanın içinde olacak grafik hayal gücü ile ilgilidir.
yani senin konu başlığın ile içeriğin alakası yok.

buradaki arkadaşlarım çoğunluğu web grafiği(!) işleri ile ilgilenmektedir.o yüzden bu konuda bilgilendirme yapsaydın daha iyi olurdu ilgilenenler açısından.

kişisel kanaatim ben şuanda bu işlere yeni başlayacak olsaydım grafiker olmazdım. adobe firmasına bağlı gibisiniz.ps kullanmayan grafiker varmı burada
web üzerine konuşuyorum.
meslek edinecekseniz getirisi olan işleri tercih edin.web tasarımcısı veya grafikeri şeklinde meslek edinirseniz türkiye şartlarında pek maaş alamazsınız.diğer tasarım alanlarında maaş durumunu bilemiyorum.
Ben henüz grafiker değilim. Üniversiteye Hazırlanıyorum. Güzel bir noktaya değindin ama dediğim gibi, nerden grafik olduğun önemli. mimar sinandan mezun olduysan iş bulma şansın 10 ken, bilge adamdan çıkıp iş bulma şansın 0.1 dir.
bu arada "bir kişi kazmaysa okulda okusa kursta görse kazma kazmadır." sözüne karşılık şunları belirtiyim.. gsf de okuyan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarını söyliyim.. öyle bir çalışıyosunki öyle bir ödev veriyolarki bir nokta yamuk olsun 1 aylık projeyi tekrar yaptırıyolar. sabahlara kadar uğraşıyosun. örnek arkadaşım çok var. noktalarla milimlerle uğraşıyosun. yapmadınmı direk sınıfta kalıyosun bu durumda ister istemez işin ehli oluyosun VE istemeyerek gsf grafik okuyan biride yoktur ki kazma durumuna düşsün..