cihaX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Profosyonel tasarımcı hocam , merak ettiğim birşey yok ayrıca görev aldığım yerin adında dizayn kelimesi geçiyor, kullanmak zorundayım, yaptığım şeylere bundan sonra tasarım demiycem, kolaj diycem o zaman şöyle bir durum söz konusu ben kolaj satarım bugünden sonra 10 TL ' den sizde bana gelip grafikerliği bitiriyorsun güzel kardeşim demessiniz.Bundan sonraki her çalışmamın adına KOLAJ yazıcam aynen böyle büyük harflerle birde tam tanımını siz söyleyin ben yanlış yazarım (allah korusun) bide öyle fırça yemiyelim.Bugüne kadar tasarım yazdığım kolajlarım içinde sizin gibi değerli tasarımcılardanda özür dilerim. ( Hiçbir zaman kullanmadım ama olsun, kullanan arkadaşlar için olsun. )
Burada kimse size karşı laf sokma çabasında değil ama sizin verdiğiniz cevap sanki üstünüze geliyoruz gibisinden. Bir önceki yazında "çünkü belkide eğitim almak profosyonel olmak için yardımcı oluyor ama iyi bir iş bulup iyide para kazanmayı sağlamıyor " demişsin. sana şu kadar söyliyim; diyelim Mimar Sinan GSF den mezun oldun;
1- En kötü ihtimal geniş bir çevren olur.
2- Başarılı bir öğrenci olursan parmakla gösterilirsin.
3- Mezun olduktan sonra iş bulmakta sıkıntı çekme riskin %0.01
4- Çünkü mimar sinan mezunu olan biri %70 kendi şirketini kurar
5- Şuanda birsürü "lcw" "defacto" vb. firmalar Gsf mezunu grafiker aramakta..
6- Ve 2. madde deki gibi başarılı bir öğrenci olursan okula biri gelip lcw nin katalogunu yaptırcam grafiker arıyorum dediğinde direk sen tarif edilirsin..
7- Okulda edindiğin çevre sana birsürü müşteri gönderebilir.
8. vs. vs. vs. gerisini siz çıkarın..

"ayrıca benim bazı akrabalarımda bu iş için eğitim aldı ve belirli stüdyolarda görev yapıyorlar"
6 aylık grafiker kurslarından eğitim aldılarsa onlara grafiker değil operatör diyoruz. Örnek veryim; Doğuş üniversitesi 6-7 ay önce resim kursuna geldi ve ufak bir seminer düzenledi. seminerde iç mimarlık, end tas, grafik vb alanlar konuşuldu. grafiğe konu gelince parmak kaldırdım ve bilge adam gibi kurslardan mezun olanları sordum. dediği cevap şu kısa ve net; "Biz onlara Grafiker değil Operatör bile demiyoruz. Onlar yardımcı konumunda her zaman"

"16 yaşındayım eğitimsizim logolarımın çogunda hazır iconlardan yararlanıyorum "
Bu durumda sen tasarımcı değil, o iconları yapan grafikerlerin müşterisisin. Müşterisine logo yapan grafiker gibi. ( burda sen müşterisin)

"ne bekliyebilirizki asıl işi zaten bizler yapmıyoruz iyi grafikerlik değilki mevzu iyi bir mevki bulamamak yakınmanız gereken nokta bu olmalı açıkları kapatmak bu kadar kolay mıdır ?"
İşini iyi yapan her zaman hakettiğini alır.

saygılarımla...