Kim ne ile suçluyor... Sorunuza ilk ve en yetkili ağızdan cevap vermek için buradayım. Murat KILINÇ ben Karınca Web in sahibiyim. Buyrun sorularınıza sırayla cevap vereyim.
2500 e yakın domain bir okadarda Hosting ve Tasarım hizmeti veren bir şirketiz.
Takdir edersinizki AhmetPasha kullanıcısının hangi müşterimiz olduğunu bulmak biraz zor oldu ama AhmetPasha yı formda araştırdım ve buldum.
AhmetPasha sanırım bu forum üzerinden bir kişiden bir domain almış, ücretinide peşin ödemiş. Sonrasında şirketimizi aramış sekreterimiz gerekli incelemeleri yaptıktan sonra beyefendi domain size ait değil gerekli işlemi yapamam demiş. Ahmet bey biraz ısrarcı oluncada sekreter telefonu direk bana bağladı.
Dosyalardan inceledim Domain sahibi şuan ismini vermek istemediğim bir bey fakat domaini aldığını idda etiği kişi sözleşmemizdeki kişi değil. Hiç işimiz olmamasına rağmen sadece Ahmet beyin nasıl bir hataya düştüğünü ve kendisinin anlattığı düzeyde maduriyetini gidermek ve sorunu çözebilmek için olayı araştırdık.
Olay Şöyle: 2 lise öğrencisi olay tarihinden 3 yıl önce ortak para biriktirerek bir domain satın almışlar. Domain normal olarak birinin adına sözleşme yaparak kayıt ettirilmiş. Bu arkadaşların ortaklıkları bir sebepten bozulmuş. Sözleşmede ismi geçmeyen kişi forum üzerinden bu domaini satılığa çıkarmış ve bizim Ahmet beyde domain yönlendirmesini beklemeden kuzu kuzu parayı ödemiş. Beni telefonda hergün başka bir ses arayıp ya abi ben bu domainin sahibiyimde..., şöyle olduda..., verelim şu domainide..., vb.. şeyler söyleyerek domaini aktarmamı istiyor. neyse devamı çok komik şekilde devam etti.
Sonuç olarak domain sahibi 2 ortak bir şekilde alaşıp sölşme sahibi şahıs şirketimize gelerek domain aktarılması talimatı verdi. Sözleşmesini kapatıp domaini Ahmet beyin hesabına aktardık. Daha ilginç olanı Ahmet Bey bu olaydan sonra şirketimizi ve özel ceb numaramı onlarca ker arayarake teşekkür etmişti. Bu mesajı nezaman ne şekilde ve kim attı tam olarak bilemiyorum. Asıl sorgulanması gereken bence bu.
BuGenTR - kumluca74 nickname li kullanıcıları tanımıyorum. Sorunu ve şikayeti neyse direk şirketimizi, ceb numaramı veya mail atarak sorunu ve maduriyetini bildirirse yardımcı olabileceğim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Murat KILINÇ