karacoder eğer ciddiye alacaksan sana bir kaç tavsiyede bulunmak isterim.Öncelikle önyargıyı bırakırsan okuyacaklarının bir anlamı olur yoksa boşuna vakit kaybetmiş olurum.İlk önce ilk mesajın sonundan başlayalım "Ya sev ya terket" Bu lafı bu ülkede hiç kimse söyleyemez , söylememeli.Kimsenin diğerine terket diyebilme yetkisi yok.Kimse diğerinden üstün değil.Tabi bunlar olması gerekenler , olanlar maalesef böyle değil.
Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez diyorsun ama , ermeni vatandaşlarımıza hakaret ediyorsun resmen.ermeni dölü lafını hakaret olarak kullandığın çok bariz ve bu nefret suçu bildiğim kadarıyla.Ermenileri direk onlar olarak biz'in dışında tutuyorsun.Yani bölüyorsun.Protos un verdiği örneği düşün Almanyada birine pis türk dölü dense nasıl hissedersin?ki bizimkiler orda yüzyıllardır yaşamıyor.Tam olarak karşılayamıyor bu örnek ama kafanda biraz da olsa nasıl bir duyguda oldukları oluşur.
"Kürt olduğunu iddia eden Arap-Fars-Türk karışımı insanlardır. Kürt diye bir ırk yoktur olmamıştırda. Konuştuğunuz dil bile karma bir dildir. Dil demek bile yanlış. "

Yahu adamlar ben kürtüm diyor.Sen onlara sen kürt değilsin diyemezsin.Kürt'ün Türklüğün bir kolu olduğunu savunuyorsun fakat adamların kürt olduğunu , kürtçe konuşmalarını kabul etmiyorsun ne yaman çelişkidir bu?
"Ayrımcılık var diyorsunuz. Şuan gerçekten kürtlere yapılan bir ayrımcılık var. Ben İstanbul'da ufak bir suç işlesem polislerden şiddet görüyorum. Sokakta arkadaşımı beklerken torbacımısın sen muamelesi görüp baskı altında aramaya sokulabiliyor ve sözlü tacize uğrayabiliyorum.

Ama senin savunduğun gerillalar padişah gibi karşılanabiliyor. Onlarca insanı katleden teröristler ellerini kollarını sallaya sallaya gezebiliyorlar. "
Gerillalara bir ayrımcılık varsa bu birilerinin onları kullandığının ve kolladığının göstergesidir.
Bu ülkenin bölünmeyeceğini biliyorum.Ama bölünemeyeceğinden değil projeye şu an aykırı olduğundan.

"Devlet hiç bir zaman terör yapmamıştır. Fakat Derin Devlet her pisliği yapmıştır. Derin devlet dediğimiz tabir tek bir gruptan oluşmuyor. Derin devlet sürekli kendi içinde çatışma halinde. Kimisi Rusyaya, kimisi Amerikaya kimiside ülkesi için çalışıyor.

Zamanındada Derin Devlet bir sürü oyunlar oynadı ülkeyi bölmek için. Ben düşünce olarak Milliyetçi bir insanım. 70lerde 80'lerde aktif olarak siyasi eylemlerde bulunmuş bir sürü insanla aynı ortamda bulunup onların sözlerini dinlemiş bir insanım. "
Devlet ile derin devletin çok farklı şeyler olduğunu düşünmek bence çok yanlış.Olaya sadece birilerinin sözleriyle ya da bilgileriyle bakmak resmi eksik görmenizi sağlar.Resmin bir de bütünü var.Devletin terör uygulamadığını düşünmek bu eğitim sistemi ile mümkün.Ama biraz araştırma ile mümkün değil maalesef.Bugün ülkenin sözde sol partilerinden birindeki üst düzey bir adam Dersimi tekrar uygulayalım diyorsa , ülkede binlerce faili meçhul varsa , sadece garibanların çocukları ölüyorsa askerde ben buna terör derim.Devletin terörü terörü engellememekle de olur , ille de öldürmesi gerekmez.Biraz daha detaylı düşünmeni tavsiye ederim.