FeaЯ™ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz kimiz? Biz bu ülkeyi çağdaş yaşam seviyesine getirmeye çalışan, barış ve huzur ortamı sağlamaya çalışan gençleriz, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarıyız. Bizler bu ayrımın olmaması için mücadele edenleriz, ezilenin yanında, hainlerin karşısındayız.
Eger bu guruptaysaniz tebrik ederim. Cunku turkiyenin 10% bu guruba zor girer.

Buyuk cogunluk ayrimi daha dogrusu asimilasyonu destekliyor.

Ben sadece PKK ile ilgili yazıyorum. 90 sene öncesine kadar tabi ki yoktu.
Devlet tarafından bilinçli bir şekilde geri bırakılmadı oralar.
Birakildi. Daha 1920-30larda yazilan sark raporlari var. Raporlarda bunlar kendilerini kurt saniyor, bunlarla mucadalenin ilk asamasi ekonomik acidan buralari geri birakmak ve gocerttirmektir seklinde onlarca belge var.

Filmden örnek vermek ne kadar saçma gelse de gerçek olduğunu bizzat gördüğümden vermek istiyorum. Vali dizisinde görmüşsünüzdür, doğu'ya yapılanları pkknın nasıl engellemeye çalıştığını. Bu olay gerçek ve oraya giden öğretmenler, memurlar öldürülüyor tehdit ediliyor. Yatırım yapılmaya kalkılınca yine pkk engel oluyor. Asıl sorun pkk'yı yok etmeye geliyor yine. Daha sonra orada aç ve cahil kalan halk ne yapıyor? pkk ile işbirliğine giriyor. Bu onların suçu değil tabi ki, pkkyı temizleyemeyen bizlerin suçudur, devletin suçudur, ordunun suçudur. Cezasını da çeken yine kendileridir.

Bu anlattiklariniz son 30 senelik olay. 1920'den 1980'e kadar yapilanlarda var. Yapilan zulumun haddi hesabi yok. 1937'de Tuncelide devletin ucaklari Zazalarin ustune, teslim olun, yoksa hepinizi oldurecegiz seklinde kucuk yazilar atiyorlardi. Sonra 1937'de topla, tufekle, ucakla masum insanlara daldilar.

Daha gecen gun Onur Oymen soyledi. Kurt sorunu tartismayla cozulmez, dersim olayi gibi cozulure lafi getirdi. Eleman direkt olarak ortam musait oldugu icin soyleyemiyor, ben size ne dediginin turkcesini soyleyim.... Alacaksiniz ucaklari, silahlari, cevireceksiniz mekani, baslayacaksiniz onunuze geleni oldurmeye. Kacan kurtulur, kacamayan mezara.

Normal bir ulkede bu lafi biri soylese, ortalik ayaga kalkar. Bizde kimsenin bisey yaptigi yok. CUnku kabul goren mantalite bu. Insanlarin buyuk cogunlugunda cozum yontemi imha.. Sadece kurtlere degil, tum azinliklara. Gecen TVde gordum, Egede bir yerde halk cingenelere dalmis. Imha kulturu her yerde.

Size belki bunlar ilkokulda yada egitim sisteminde anlatilmiyor, ama aradan 73 sene gecse bile yore halki dersim olaylarini bilir.

Hala teroru tek tarafli goruyorsunuz. Devletin yaptigi teroru hic gormuyorsunuz.

Ben kimseye zorla Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü söyletmem ki böyle bir hakkım yok, hiç kimsenin yok. Kimse kimsenin kimliğini yargılayamaz bu ayrı bir şeydir. İsteyen söyler istemeyen söylemez önemli olan hep beraber daha çağdaş seviyeye gelmek, ilerlemek, daha da gelişmektir. Kimlik her zaman ikinci planda olur.
Siz bu forumda yazan diger kisilere gore bayagi medenisiniz. Ama halkin buyuk cogunlugu sizin gibi dusunmuyor. Burayada herkes ne mutlu turkum diyecek yazanlar oldu.

Dogudaki bir kurt, ben cocuguma ne mutlu turkum diyene dedirtmek istemiyorum dese, ertesi gun JITEM adami oldurur. Yani isler orada, batidaki gibi duzgun degil. Kurallar herkese ayni degil.

Bu lafi orda edersin, 30 sene cesedini bile kimse bulamaz. 17.000 kisi doguda faili mechul. Bunlari herhalde sen, ben oldurmedik. PKK ve derin devlet oldurdu.

PKK lilar askerden kacar, kurtlerin koyu basar. Koylulerin peynir, et, artik evde ne varsa zorla alir, sikiyorsa verme, PKK kursunu yersin. 12 saat sonra jandarma gelir, siz PKKlilara yardim ediyorsunuz diye koylulerin yarisini alir karakola goturur, karakola gidenler geri gelmez, 2 gun sonra baska bir jandarma gelir, bosaltin bu koyu der. Bosaltmazlar, 3 gun sonrada jandarma koyu yakar...

Ondan sonra bu kyluler Mersine, Izmire, Istanbul'a tasinir. Ailesinin yarisi karokaldan gelmemistir, acar TV'yi... Turk, kurt kardesiz programlari.

Madem kardessiniz, niye yaktirdiniz adamin koyunu. Yani isler duzgunken kardes olmak kolay, insanlarin yasamina devlet bu kadar mudahale ederken, onlari ezerken niye kardeslik yapmadiniz? SIMDI bile niye 17.000 tane faili mechulun hesabi sorulamiyor. Kime sorcan, birisi bulun bu katilleri dese, 3 vakte adami olduruyorlar.

Devlet zamaninda bide Hizbullah cikardi. PKKlilarla savasiyorlar diye verdiler bunlara silahlari. Hizbullah kurt koyunu basar, devlette herkes gormez, duymaz... Hizbullah vatandasi haraca baglar, devlet bisey yapmaz, niye? Cunku Hizbullah bizim devletin sponsor oldugu terorist. Hizbulla bir tek devlet gorevililerini olduremez, onun disindaki herkezi oldurmek serbest.

BUrda PKK'dan bahsediyorsunuz. PKK dediginiz seyi yaratan zaten Devlet. Resmin kucuk bir kismina odaklanip, donen dolabi zor anlarsiniz. Bu isler oganize isler. Siz basilan ve basilacak olan karakolllardan devletin haberi yok mu saniyorsunuz? Yaniliyorsunuz. Doguda gorev yapmis alt duzey subaylara, orada savasmis askerlere sorun, cogu zaman kacan PKKlilari gorurler, ama takip yada yoket emri yukaridan gelmez... PKKnin bastigi karakollari inceleyin, karakolun komutani basilma gunu ya dugune gitmistir, yada biryerlere egitime. PKK karakol basar, 6 saat helikopter gelmez. Egitime giden komutan, gitmeden once ne hikmetse silah deposunu kitler, gider. Ne zaman MGKda olaganustu hal uygulamasi onerilse, o toplantidan 2-3 gun once PKK karakol basar, millet galeyana getirilir. Siz bunlari tesaduf mu saniyorsunuz? Yaniliyorsunuz. Bu olaylarin tesaduf olma ihtimali sizin 3 sene arka arkaya milli piyangodan en buyuk ikramiyeyi kazanma ihtimalinizden bile dusuktur. PKKda olecek adam kalmamissa, bizim ordu Kandil bombalarki, yurdum insanini milliyetcilik yani azalmasin. Milliyetcilik tuccarligi zor istir, deprem profesorleri bile depremi gundemde tutamaz, bunlar her daim milleti diken ustunde tutarlar.

Yahu herseyi gectim. Bu PKKlilar komple gerizekali mi? 5000 tane PKKli var, bir tanesinin aklina gelmiyor mu, yahu Irak'a giden turk tirlarini basalim, ticareti engelleyelim diye. Hazir soforde geliyor, onuda kacirir, oldururler. Al sana super eylem. Bu adamlar onlarca kilometre esekle silah tasiyip, karakol basiyor... Yani isin kolayi varken, niye zoru yapmaya kalkiyorlar? Vardir herhalde bir sebebi... Ha bu lafimida turk askeri oldurulsun diye anlayan salaklar cikacaktir, oyle bir fikrim olmaz, olamaz. Gariban tir soforune zaten bisey yapmasinlar. Ama svunmasiz tir soforu varken, niye silahli askere saldiryorlar, cozermiyorum olayi. Galiba askerler tir soforlerinden daha savunmasiz. Sadece demek istedigim su ya PKKlilar komple salak, yada birileri bunlara bos, savunmasiz karakollari gosteriyor. Isin garip tarafida, butun bos savunmasiz karakollar hep sinira yakin cikiyor. Vardir yaradanin bir hikmeti tabi.

Niye bunlar oluyor? Cunku PKK biterse, asimilasyona devam etmek icin sebep kalmaz, adamlarin uyusturucu isi biter vs.... Amac kurtleri mumkun oldugunca batiya surmek, oradaki yerel halkla karistirip, 2-3 nesil sonra, komple bunlari turk yapmak. Resmin buyugunu gormek lazim. Bu forumda milliyetcilik adina yzanlari aga babalari bunlari sabahtan aksama kadar milliyetcilik adina fasist ideoloji ile doldururki, gercekleri goremesinler.

Akilli olun, donen tezgah cok acik. Farkina varmaya calisin. Savas isteyen partilere oy vermeyin, cunku savas herkes icin aclik, fakirlik getirecek. Dhaa dogrusu aclik ve fakirligin derecesini artiracak. Baris iyidir. En kotu baris bile en iyi savastan iyidir. Secim yaklastikca sizi etkilemek icin daha cok karakol basacaklar, insanlari sucsuz yere oldurecekler, yemeyin bu numaralari.