protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam,

Siz kimsiniz? Yani o sozu irka indirmedik demissiniz. Yukarida ilkokul ornegini verdim. Okulda ogrencilere bu ulkenin vatandasi oldugunuz icin turksunuz diyorlar, sonrada turkler orta asyadan geldi diye anlatiyorlar. EEE orta asyadan gelmeyip, bu ulkenin vatandasi olan ne dusunur?

Siz insanlari sevgiyle kucaklamis olabilirsiniz. Kurt-turk ayrimi yapmiyor olabilirsiniz. Basta devlet, sonrada halkin buyuk cogunlugu bu ayrimi yapiyor. Kurallar turke ve kurte baska isliyor.
Biz kimiz? Biz bu ülkeyi çağdaş yaşam seviyesine getirmeye çalışan, barış ve huzur ortamı sağlamaya çalışan gençleriz, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarıyız. Bizler bu ayrımın olmaması için mücadele edenleriz, ezilenin yanında, hainlerin karşısındayız.

Bu sozunde bile ayrimcilik yapiyorsun. Bu kisiler diye basladigin cumledeki sahislar senin tanimina gore ayrilikci bu ulke vatandaslari. Yani ayrilikci turkler. Senin tanimina gore turkler, cunku turkiye vatandasilar.

O bolgenin tarihini oku. O bolge ile ulkenin geri kalani arasinda cok buyuk ekonomik ucurum 90 sene oncesine kadar yoktur. Siz 20 bilemediniz, 30 yasindasiniz. Sadece son 30 yila bakarak degerlendirme yapiyorsunuz.

Bugun kurtlerin yasadigi bolge devlet tarafindan bilerek ve planli bir sekilde geri birakildi.
Ben sadece PKK ile ilgili yazıyorum. 90 sene öncesine kadar tabi ki yoktu.
Devlet tarafından bilinçli bir şekilde geri bırakılmadı oralar. Filmden örnek vermek ne kadar saçma gelse de gerçek olduğunu bizzat gördüğümden vermek istiyorum. Vali dizisinde görmüşsünüzdür, doğu'ya yapılanları pkknın nasıl engellemeye çalıştığını. Bu olay gerçek ve oraya giden öğretmenler, memurlar öldürülüyor tehdit ediliyor. Yatırım yapılmaya kalkılınca yine pkk engel oluyor. Asıl sorun pkk'yı yok etmeye geliyor yine. Daha sonra orada aç ve cahil kalan halk ne yapıyor? pkk ile işbirliğine giriyor. Bu onların suçu değil tabi ki, pkkyı temizleyemeyen bizlerin suçudur, devletin suçudur, ordunun suçudur. Cezasını da çeken yine kendileridir.
Ne mutlu turkum diyene sozu tabiki irkcilik degildir. Ama turk olmayanlara bu soz zorla soyletiliyorsa, irkcilik yapiliyordur. Su soruyu cevaplayin:

Almanyadaki turk ogrencilerine her sabah alman okullarinda ne mutlu almanim dedirtilse hosunuza gider mi? Hosunuza gitmiyorsa, niye turkiyede ayni seyi turk olmayanlara yaptiriyorlar.
Ben kimseye zorla Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü söyletmem ki böyle bir hakkım yok, hiç kimsenin yok. Kimse kimsenin kimliğini yargılayamaz bu ayrı bir şeydir. İsteyen söyler istemeyen söylemez önemli olan hep beraber daha çağdaş seviyeye gelmek, ilerlemek, daha da gelişmektir. Kimlik her zaman ikinci planda olur.