karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Kürt olduğunu iddia eden Arap-Fars-Türk karışımı insanlardır. Kürt diye bir ırk yoktur olmamıştırda. Konuştuğunuz dil bile karma bir dildir. Dil demek bile yanlış.
Hocam,

Size bu laflari allahaskina kim ogretiyor. Yok kurt yokmus, dilleri uydurmaymis falan...

Sen bu lafa inaniyorsan, bir turkmen sana sunu dediginde kabul etmen lazim. Turk diye bir irk yoktur. Bunlar bizim Turkmenlerin Anadoluyu basmalari sonucu yoredeki Rum,Ermeni ve Kurtlerle karismalari sonucu olmustur. Dilleride yoktur. Bizim dili, arapca, rumca, ermenice, ve lazcayla karistirip ortaya cesit yapmislardir.

Yukarida italik yazdigim kisimlar benim fikrim degil. Bu forumda zekasi kit olan adam cok, simdi onuda benim fikrim sanar. Sadece yukarida yorum yapan arkadasin mantalitesinin ne kadar sacma oldugunu gostermek adina yazdim.

FeaЯ™ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz halen "Ne mutlu Türk'üm diyene!" sözünü ırka indirmedik ancak indirenler farklı kişiler önce bunu bilmen gerekir.
Hocam,

Siz kimsiniz? Yani o sozu irka indirmedik demissiniz. Yukarida ilkokul ornegini verdim. Okulda ogrencilere bu ulkenin vatandasi oldugunuz icin turksunuz diyorlar, sonrada turkler orta asyadan geldi diye anlatiyorlar. EEE orta asyadan gelmeyip, bu ulkenin vatandasi olan ne dusunur?

Siz insanlari sevgiyle kucaklamis olabilirsiniz. Kurt-turk ayrimi yapmiyor olabilirsiniz. Basta devlet, sonrada halkin buyuk cogunlugu bu ayrimi yapiyor. Kurallar turke ve kurte baska isliyor.

Yine bu kişiler doğuya giden öğretmenlerimizi, memurlarımızı öldüren, doğuda iş kurmayı planlayan kişileri tehditlerle uzaklaştıran ve oradaki halkı cahil ve aç bırakarak kendi yanına çekmeye çalışan kişilerdir. Bu kişi ve grupların temizlenmesi ve imha edilmesi şarttır ve buna karşı çıkan açıkça söylüyorum vatan hainidir.
Bu sozunde bile ayrimcilik yapiyorsun. Bu kisiler diye basladigin cumledeki sahislar senin tanimina gore ayrilikci bu ulke vatandaslari. Yani ayrilikci turkler. Senin tanimina gore turkler, cunku turkiye vatandasilar.

O bolgenin tarihini oku. O bolge ile ulkenin geri kalani arasinda cok buyuk ekonomik ucurum 90 sene oncesine kadar yoktur. Siz 20 bilemediniz, 30 yasindasiniz. Sadece son 30 yila bakarak degerlendirme yapiyorsunuz.

Bugun kurtlerin yasadigi bolge devlet tarafindan bilerek ve planli bir sekilde geri birakildi.

Tekrar söylüyorum. "NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE" sözü, ırkçılık değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti altında yaşayan herkesin gururla söyleyeceği ve Türk, Kürt, Çerkez, Laz ayrımı yapmadan herkesin bir olduğunu gösteren bir sözdür. Bilip bilmeden konuşmayalım, kendimizi komik duruma düşürmeyelim.
Ne mutlu turkum diyene sozu tabiki irkcilik degildir. Ama turk olmayanlara bu soz zorla soyletiliyorsa, irkcilik yapiliyordur. Su soruyu cevaplayin:

Almanyadaki turk ogrencilerine her sabah alman okullarinda ne mutlu almanim dedirtilse hosunuza gider mi? Hosunuza gitmiyorsa, niye turkiyede ayni seyi turk olmayanlara yaptiriyorlar.

Yui
karida bazilari burasi Turkiye, herkes turktur, turkce konusacaklar demis. Almanlarda o mantalite ile diyebilirki, burasi almanya, herkes alman, herkes almanca konusacak, turkce konusmak yasak.. Adalet mi bu?

Kurtce serbest, herkes istedigi gibi konusur demeklede bu is cozulmez. Cunku onyillar boyunca yasak kaldi, iktidar degissin, gene yasaklanir. 10 yil once kurtce sarki soyleyecegim diyen sanatciyi ne hale getirdiler. Data ortada.

Daha 1.5 sene once Bursada pasaport yeniletiyorum. Onumde 55-60 yaslarinda yaslica bir kurt teyze var. Bunun belgeleri tamam, bir belgenin fotokopisi yok. Polisin arkadasinda fotokopi makinasi var, kadini disariya fotokopi cektirmeye gonderdi. Kadin, arkanda makine var diyor, memur devletin makinesi bu dedi. Neyse sira bana geldi, bendede ayni belgenin fotokopisi yok, memura, bendede bu belgenin fotokopisi yok, gidip cektireyim dedim. Senin gitmene gerek yok, fotokopi makinesini turklere kullandiriyoruz dedi. O anda basimdan kaynar sular dokuldu. Memura, yaptiginiz dogru degil dedim, adam bunlar geldi guzel BUrsamizi basti, daha bu yaptigim hicbisey degil dedi. Neyse belgeleri kaptigim gibi disari ciktim, yasli teyzenin belgelerinide aldim, teyzeye otur sen belgeleri fotokopi cektirip getirecegim dedim, kirtasiyede cektirip, belgeleri getirdim. Normalde 2 gunde bitmesi gereken pasaport isim kurt kadina yardim ettim diye 9 gunde bitti.

Siz hayatiniz boyunca yurtdisina pek cikmamissiniz. Azinliklarin haklari hakkinda en ufak fikriniz yok. Bayagi fasist ve corporatist bir egitim surecinden gectiginiz icin Turkiyedeki irkciligin boyutlarini farkedemiyorsunuz?

Su forumda turklerin bazilarinin kurtler icin yazdigi seylerin bazilarini bir alman yahudi icin dese, Almanyada hapis yatar. Cok ciddiyim. Turkiyede irkcilik cok sinirlarda.