DDos engellemesi kolay bir şey değil.

Bazı datacenterlar router önüne bir juniper firewall koyarak çalışmakta ve bu firewallun attackları engellediğini söylemekteler.

Firewall sadece üzerinde tanımlı rule a göre iş yapar.
Paket gelir ben 80 portundan gireceğim der firewall da üzerindeki rule a bakar ve izin verilmişse içeri alır verilmemişse engeller.

Ama synflood ve ddos basit saldırılar değildir. Firewall genelde hiç engelleyemediği gibi pass through mantığı gibi direkt içeri geçirdiğine çok şahit oldum. Sonuçta firewallunda bir işlemcisi var ve bu gelen yoğun ve içi boş paketler bir süre sonra işlemciyi şişirerek kullanılmaz hale getirebiliyor.

Firewall bir saldırı engelleme cihazı değildir. Saldırı engelleme cihazları IPS (Intrusion prevention system) olarak geçerler bu cihazlarda (En yaygınları RADWARE ve McAffee IPS cihazlarıdır) bu saldırı tiplerinde genelde öğrenme mantığını kullanarak engelleme yaparlar. Bu yüzden engellemeninde saldırı başlamasından itibaren biraz zaman (3-10 dk) aldığı gözlemlenebilir. Ayrıca ne kadar engellese de içeriye geçirdiği paketler olabilir.

Bir de saldırıyı tespit eden cihazlar vardır bunlara da IDS (Intrusion prevention system) cihazları denir. İnternetten araştırarak daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Bilmeyen arkadaşlar için genel bilgi mahiyetinde yazdım kimseye ithafen değildi.

Herkese iyi çalışmalar.