Merhabalar ;
Sevdiğim bir ağabeyim benden kendisine bir site hazırlamamı rica etti. Kendisi 30 senelik inşaat mühendisi. CV falan hazırlamamış şimdiye dek hiç fakat 50-60 üzeri sağlam referansı var. Amacı internetten iş bulmak. Kısacası hertürlü inşaat işini yapabilen birisi olarak internetten müşteri kovalamak istiyor.
Şimdi kendisine güzel bir site hazırlayacağım ben. Bu noktada bir sıkıntı yok. Referanslarımız vs.. herşeyimiz olacak.
Şimdi sormak istediğim şeyler şunlar ;
1-) Şimdi bizim hedef kelimemiz ne olmalı ? Direk "inşaat mühendisi" , "özel mühendis" , "inşaat yaptırılacak" tarz kelimelere mi kasmamız gerekli ? İnşaat mühendisi aramalarıyla ilgili başka hangi sektörel kelimeleri önerebilirsiniz ?
2-) .gen.tr veya .web.tr uzantılı domainler kullanmak google tarafından bir sıkıntı yaratır mı ? Çünkü ancak bu şekilde boşta keyword domain yakalayabiliriz.
SEO olaylarına dair bir bilgi birikimim var açıkçası. Birkaç senedir ilgi duyduğum ve denemeler yaptığım bir konu. Fakat bu proje'm sevdiğim bir ağabeyim ile alakalı olduğu için işimi şansa bırakmak istemiyorum.
Yardım edebilecek, beni bu konuda tecrübeleriyle aydınlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.