Kişisel blogları amacında kullandıktan sonra oldukça güzel..Fakat ben kazanç getirmekten öte bilgilerini veya hissettiklerini paylaşmaya dayalı kullanılmasından yanayım..

Yani kişisel site daha doğrusu adınıza bir siteye reklam alınmasın karşıyım...Sonuçta o size ve fikirlerinize özgü olacak...Adamın birisi gelip size al bu kadar para fikirlerini değiştir demekle aynı yöne geliyor..

Tamam kullandığın hostun vs reklamını yapabilirsiniz ama ne biliyim adam yazmış oraya kişisel düşüncelerini fikirlerini ama altında kocaman kocaman alakasız reklamlar..Fikir özgürdür bunun reklamı olmaz derim..

"Kişisel" kelimesine dikkat çekmek istiyorum..Birşeyi paylaşıcaksanız "kendi kişisel yorumlarınızla" paylaşın..Bazı arkadaşları görüyorum konuları olduğu gibi kopyalayıp yapıştırıyorlar..Buna karşıyım işte..Sizin düşünceniz yok mu hiç?

Ayrıca şöyle birşey demek istiyorum..Tema veya tasarım hiç önemli değil arkadaşlar..Veya site ismi..Önemli olan yazdıklarınızdır..Misal ben bir çok blogspottan olup klasik tasarım kullanan sitenin yazısını gidip en kral wp temasını en kral domain kullanan adamın yazısına değişmem..

Anlatılmak isteneni görün ve zırt pırt temayı değiştirip durmayın..Ha tamam değiştirmek güzeldir ama illa birinin ki güzeldir diye değiştirip durmak saçma bence..

Blog sitelerini yakından takip eden biriyimdir..Ve şu anda iyi derecede css-php-photoshop biliyorum ama bana göre en mantıklısı içeriğidir..Bir zamanlar bende bu yanılgıya düştüm..Her gün zırt pırt tema yapıp kullanmaya başladım ama sonunda anladım ki yaptığımız ve gittiğimiz yol boş tamamen..

Önemli olan google da veya başka sitelerde üstte çıkmak değil..Misal benim kişisel sitem günlük belkide 500 kişi (statcounter istatistiklerine göre) adres satırına anarschi yazıp veya google'a anarschi yazıp giriyor..Yani bu demek oluyor ki hissettiklerimi veya yazdıklarımı bu 500 kişi sevmiş veya merak ediyor..

Anarschi.com'u 2005 senesinde almıştım sanırsam sırf msn almak için..Sonradan blog tutmaya başladım..Ve bugün Türkiye'nin bilinen ilk 100 bloğu arasında sanırsam..(Alexada vs da ilk 20 de olabilirim ama tam bilmiyorum)

Beni bu yerlere taşıyan ne bir pr veya nede bir hit derdidir..Çoğu arkadaşta görüyorum bir etiket yazıyor mübarek bin tane..

K.bakmasın ardayı örnek olarak veriyorum ama kendisiyle ilgili birşey söylemek istemem Misal bu yazısında.. Yaklaşık yazdığı yazının 3 katı boyunda etiket girmiş..Ben google'un yerinde olsam Ardayı sande ******* biraz akıllansın diye

Birde şu mantığı halen güdüyoruz..Wordpress-Seo su iyi..Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz..Google veya diğer örümcekler seosundan çok içeriğini inceler..Burada yazmıştım..

Bide blog yazarken sidik yarıştırmıyoruz arkadaşlar..Alexaymış,pagerankmış şuymuş buymuş takmayın gözünüzü sevim Adamlar senin pr ne bakıp sitene girmiyor..İçeriğine bakıp sitene giriyor..

Neyse çok uzun yazdım Kısacası ne düşünüyorsan onu yaz...Elbet birisi senin yaşadıklarının aynısını yaşamaştır veya yaşayacaktır..Okuyup oradan küçükte olsa birşeyler kapar..Veya senin yanlışını düzeltir...

Ve siz siz olun yapılan kötü yorumları (küfür,reklam vs demiyorum) silmeyin..Ne olursa olsun eleştrilere kapınız açık olsun..Ve bi gün Türkiye'nin en tanınmış blog yazarı olsanız dahi düşüncelerinizden ve fikirlerinizden vazgeçmeyin..

Birde düzgün Türkçe ve olduğu gibi anlatma özelliğinizi kullanın Bazen okuduğumuzu anlamıyoruz bile..İngilizce deki gibi "in other word" kullanın yani diğer bir değişle deyip anlatmak istediğinizi farklı bir biçimde anlatın..

Birde şunu çok yaparız..Gözümüze bir blog kestiririz ve deriz ki bu bloğu geçicem..Ama onu geçmeden önce onun yazılarını çok iyi okuyun..Ve neler yapıyor takip edin..

Ota boka konu açın harbiden..Yani en basitinden sokaktaki bir logar kapağına şiir yazın..Harbiden oturun yazın..Birilerinin hoşuna gider kesin..Ve yaratıcı olun..

Misal benim bloğumu eski sevdiğim kızların hepsi takip ediyor..Ben takip et demiyorum..Geçenlerde sordum neden takip ediyorsun diye? Güzel bir cevap verdi..Kendi yazdıklarını kendin okusana bi dedi..Okuyunca anladım ki kendi yazdıklarımı hakkaten bazı anlatılamayan şeyleri veya söylenemeyecek şeyleri güzel güzel değinmişim (aklınızdan havalanma diyenler varsa oturun kendi yazınızı kendiniz okuyun bi ne kadar güzel gelecek )

Ayrıca gerektiğinde küfür edin..Çok resmi olmayın..Öyle yerler oluyor ki yerini bildiğimiz tüm resmi kelimeleri getirin uymuyor..Bknz:Burası

Neyse kalın sağlıcakla Görüşlerimde yanlışım varsa düzeltin benide