Sevgili osmanlı host...
Takdir edersin ki google da alexa da kul yapısı sistemler. Hata yapmaları muhtemel sistemler aslında sorunun mantıklı bir açıklaması bazen olmakla birliket
Bazen tüm kriterlere uyulsa bile yada şöyle diyelim iki farklı site aynı şeyleri yapıp aynı pr leri aynı hitleri alsalar bile bakıyorsunuz alexa sıralamalrı cok farklı yada google sıralamaları çok farklı. İşin açığı şu aralar biraz ye kürküm ye oluyor diye düşünüyorum.
Bu iddiayı ilk kez ortaya atıyorum ve sonuçlarından emin olmadığım için çok net şeylerde yazmıyorum. Ancak bazı arama sonuçlarında bazı sitelerin kalıplaşmış bir şekilde çıktığı ve bu sitelerin kodlamasının da her türlü optimizasyonunun da diğer sitelerin bi kısmından eksik olduğunu gördüğünüzde şaşırıyorsunuz.
Alexa içinde aynı şey gecerli.
Türkiyede ki mantık mesele host arama motorlarında neden bazı hosting firmaları ısrarla üst kısımlarda yer alıyor. Çok net konuşmuyorum dediğim gibi. Çünkü sadece kendi düşüncem ve ispata yönelik delillerim yok.
Farklı bir açıdan yaklaştım belki sorunun cevabı olacak bir şeyler yazmadım ama birde bu açıdan bakmak lazım diye düşündüm.