ya bu uyumsuzluk problemini nasıl yaşıyorsunuz anlamıyorum? Ben uzun zamandır bikaç senedir Vista 64 bit kullanıyorum (ilk zamanlarda vardı tabiiki ama çoktan çözüldü birkaç driver ,programda..)
X64 ün içinde iki program files var x64 x86 program hangisine uygunsa oraya ki büyük çoğunluk x86 ya yükleniyor tabiiki çalıştırmada sorun yok
Ben çok fazla bilmediğimi zannederek 100 lerce sayfa okudum bu konuda ama bakıyorum millette bol keseden sallamış yada birkaç bilen arkadaş gerçekten bildiği ölçüde cevap vermiş o

Herkezin asıl merak ettiği gerçek soru şu;

(Öncelikle sistemin x64 olmalı yoksa soruyu sorma zaten)
''Aynı çalıştığım programlarla -ki çoğunluğu 32 bit programlar- 64 bit sistem kurduğumda sistemimin tamamı daha verimli performanslı çalışırmı,yoksa (64 bit sistemim olmasına rağmen) 32 bit sistem kursam(win 7 şu an için) dahamı performanslı olur?

dipnot:ram le ilgili takılmayın(en azından 4gb'a) arkadaşlar 64 bit sistem ilk çıktığı sıralarda 2 çekirdek dahi piyasada yoktu yada yeniydi kaldıki 4 çekirdek 4gb ram abartı..tamam okuma meselesine katılırım 4 gb üstünü okuyamaz o ayrı..