Dogru diyorsun.... Bu insanlara sorsan senin irk ne diye, hepsi alman der. Okullarda bunlarin cocuklarina ne mutlu Amerikaliyim dedirtmezler. Bir arastirmada okumustum, Amerikaliklarin 38% almaniz diyor. Kimsede bunlara siz alman degilsiniz demez. Hatta alman yoktur hic denmez. BIzde devlet tezi Kurtlerin olmdigidir. 10-15 yil once heee burda az biraz kalmisa dondu tez.
Evde sokakta, sagda solda, almanca konusurlarsa, kimsede rahatsiz olmaz. Devlet bunlari almanca konustu diye hapse atmaz. Bizde ayni ozgurlukler oldugu anda zaten sorun kokunden cozulur.
Amerikada kuzeydoguda bir eyalet var. Sanirim Vermont. Ayrilmak istiyorlar.
Texastada halkin 10-12% biz zenginiz, ne cekecez bu fakir amerikalilari diyor. Ayrilmak istiyorlar. Kimse bunlara iskence yapmiyor.
Medyanin doldurusuna cok gelmisiniz. Turkiyeden ayrilmak isteyen cok kucuk bir azinlik. Adamlarin elebaslari bile ne cikacaz biz burdan diyor. Federasyon falan isteyen milliyetci kurtler var. Elebaslari bile zaman zaman bunlar kafayi yemis, ne ayri devlet falan diyor yahu... Siz adamlari ayri devlet pesinde kosuyor saniyorsunuz. Yok oyle bisey yahu. Zaten oyle bisey olsa, simdiye kadar coktan bu is biterdi.
Size dogru duzgun tarihte ogretmiyorlar. Orasi onceden kendi icinde ayri bir bolgeydi. Mesela Tunceli civarinda vergi memurlari bile yoktu. Kendi kafalarina gore takiliyordu. Diger bolgelerde valiyi Osmanli atardi. Geri kalan hersey serbestti.
Ortada ayrilma, bolunme tehlikesi falan yok. Yillardan beri milletin kafayi didik didik bolunecez diye korkutmaktan, millet hep ayni seyi dusunuyor. Akil var mantik var. Kendini bir an 16 yasinda Vanda yasayan kurt olarak dusun. Memlekette is yok, guc yok. Ne duracam burda dersin... Istanbul'a kacarsin. Ayrilsalar zaten ekonomileri 2 senede sifirlar. Denize baglkanntilari yok. Dunya uzerinde Isvicre disinda denizi baglantisi olmayip, gelisen ulke yok. Kuzey Irakla falan birlesirler diye dusunuyorsan, yaniliyorsun... Kuzey Iraklilar bunlara bizde petrol var, sizde ne var der?
Adamlarin tek cikar yolu merkezi hukumete gobeginden baglanmak. Yukarida Diyarbakirin Osmanli idaresine gecisini anlattim. Simdide degisen bisey yok. Disarida gelisme sanslari yok.
hocam sen halen yaptıklarının bir sebebi var deyip duruyorsun. Hakikaten de deveye hendek atlatmaktan beter.
PKK nın, atılan taşların, öldürülen insanların neyinin sebebini meşru görelim yahu söyle de bilelim.
Ne Mutlu Türk'üm diyene demek neden tartışma konusu oluyor? Zırva örnekler verip duruyorsunuz "yok ne mutlu amerikalıymışımda bilmemne de"
Bu saatten sonra sana ve bu konuya yazacak tek cümlem yok.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.