batıda da bir sürü sorun var, her ne olursa olsun hiçbir sebep vatana ihaneti gerektirmez. Ya cümleye bak Allah muhafaza "Vatana ihanet" Burada senin benim çocuklarım yaşayacak, aynı havayı soluyacaklar, aynı amaca hizmet edecekler. Ama bu böyle nifak tohumlarıyla, dağa çıkmaları meşru göstermekle veya göstermeye çalışmakla olmaz.
Senin vatan diye tanimladigin yerle bazi insanlarin vatan diye tanimladiklari yer farkli. Iki vatan tanimi ayni olmadigi surece gerginlik olur. Savas olur.
Sana ufak bir ornek vereyim. Ilkokulda ogretirler.
Soru: Turk vatandasi kimdir?
Cevap: Vatandaslik bagiyla TC'ye bagli olan herkes. Ataturk'e gore kim turkum diyorsa, turktur.
Soru: Turkler nereden geldi?
Cevap: Orta Asyadan....
8-12 yasindaki kurt ogrencinin olay burada kopar hocam. Cunku o cocuk bile biliyorki, 2000 yildan beri atalari bu bolgede, ve orta asyadan gelmediler. Ondan sonra bu cocugun vatan dedigi yer ile orta asyadan gelenlerin vatan dedikleri yer birbirini tutmaz. Sen bu vakitten sonra istedigin kadar anlat, kafa ona takilir. Okulda turkce, evde niye kurtce diye dusunur.
Cocuga diyeceksinki... Turklerin bir kismi orta asyadan geldi, Bir kismi kafkaslardan, bir kismi balkanlardan, bir kismida 10.000 yildan beri burada. Hepimiz burda bulustuk, bu ulkeyi kurduk. Ne guzel oldu...
O zaman kurt cocugu derki, heee biz kurduz ama ayni zamanda 10.000 yildan beri burda oturan turkuz. Memleketide beraber kurduk. Bundan sonra vatan tanimlari birbirine uyar.
Cocuklara ortaasyadan geldik diye ogretirlerse, orta asyadan gelmeyenler sorun cikarir.
Eğitim , ilim, irfan, teknoloji, götüren öğretmen, asker, polis, mühendis, öğrenci, oduncu, korucu ne varsa kırıp geçirmediler mi?
Ben guncel olaylari takip etmiyorum. Ama yanlis yapilmis. Fizik eylemlere odaklanmaktansa, niye insanlarin bu davranisi gosterdigi uzerine dusunmek lazim. Yani A sehrinde bu olaylar yokken, B sehrinde varsa. Yada bir gurup bunu yapiyorsa, yapan gurubun bir sebebi vardir. Hic kimse kotu dogmaz, sonrada kotu olur. Insanlari kotu olmasini engellemek lazim. Ama sistem kotu insan yetistirmek uzerine kurulu.
Akıllı olacaksın, adam olacaksın, meclisteki insanların yarısı kürt. AKP, , CHP, MHP, vs vs hepsinde de kürt var. E Ayrım olsa böyle şey olamaz.
Ornek vererek anlatayim. Roma devrinde yonetici olmak istiyorsan, Romali olman lazim. Yani Ankarada otursan bile Ankaraliyim demeyeceksin, Romaliyim, yasasin sezar diyeceksin. Dunyanin en yetenekli yoneticisi olsan, Romada gorev alamazsin. En azindan icinden Ankarali kalsanda, disaridan Romali gorunmen lazim.
Bizdede degisen bisey yok. Yukarida bahsettigin kisiler Romalidir. Ana kimlikleri ile bir yere gelemezler.
Yukarida onlarca ornek var. Memlekette ayrimciligin daniskasi var. Gormek isteyen gorur, gormeyen gormez.
Gelişmemiş olaibilir oradaki iller ama sebebi PKK ve destekleyen kesimdir. Devlet değil kimse kusura bakmaya.
Vallahi 1820'den 1922'ye kadarda Osmanlilarda ayni dusuncedeydi. Devlet kusursuzdu. Isyan edenler alcakti, vatan hainiydi. Osmanli superdi, bunlari disaridan hainler destekliyordu...Sonra canim Osmanli gitti, onda biri yuzolcumu Turkiyede biz hala ayni seyi tartisiyoruz.