Arkadaşım hala diretiyorsun bak.O zaman öyle öngörülmüş öyle yapılmış bunu sen veya ben geçmişe dönüp değiştirebilirmiyiz hayır, .
Hocam,
Bu mantalite ile hareket edersek, zaten tartismanin anlami yok. Cunku 20 sene sonrada, o zaman oyle ongorulmus dersin, olayi kapatirsin.
O zaman oyle ongorulmesinin bir sebebi var. Ayni sekilde dilin sonradan serbest birakilmasininda bir sebebi var.
ak, kimse taşkınlık yapmasın efendi gibi yaşasın deniyor, daha ne isteniyor yani onu anlamış değilim.
1876 yilinda Bulgarlar isyan etti. Ac o zamanin gazetesini, yada istanbulda otur bir kahveye, insanlarin hemen hepsi, bizim bulgarlarla sorunumuz yok, taskinlik yapmasinlar, efendi gibi otursunlar demislerdir. SOnuc ve sorunu karistiriyorsunuz. Taskinlik yapilmasi ana sorun degil. Sonuc. Tepki geliyor... Arnavutlarin, romenlerin, yunanlilarin Osmanlidan nasil ayrildigini incelersen, su andaki durumlar birebir aynidir. Pattern ayni. Soruna gecmisteki gibi yaklasilirsa, sonucta ayni olacak gibi. Ben ulkesini seven biri olarak sonucun eskilerle ayni olmasini istemiyorum. BU yuzden taskinligin asil sebebine egilinmesi gerektigini dusunuyorum. Asil sebebinde ne oldugunu biliyorum. EGer elinizi vicdaniniza koyup, samimi bir sekilde su soruya cevap verirseniz, sizdede sorunun aslinda ne oldugu hakkinda cok buyuk bir gelisme olur.
Soru su: 10-15 yil once kurtce konusmak yasakti? Kurtum demek yasakti? Niye? NIye bir devlet bir insan gurubunun dilini yasaklar? Insanlarin irklarini inkar etmelerini ister?
Cunku sorunu anladigim kadariyla asayis saniyorsunuz. SOrun asayis sorunu degil. Asayis sorunu var. AMa asil sorun cok daha derinlerde.
ayrıca o demokrasiyi yaşayan dillere izin veren amerika hakkında da sana cevap vermiştim onunda cevabını versene sen bana.Az günümüze dön de günümüzdeki olaylara bak.
KOnu dagilmasin diye bu soruya cevap vermedim. Israr ettiginiz icin cevap yaziyorum. Amerikanin doktugu kanin, insanlara yasattigi acinin haddi hesabi yoktur. Allah insallah yedi cihanda dunya halklarina bu acilari yasatanlarin belalarini verir. Benim AMerikada oy hakkim, siyaseti etkileme sansim yok. BUnun yaninda hergun ulkemde insanlar oluyor, ama halkin buyuk cogunlugu zaten uyutuldugu icin cozumun ne oldugunu goremiyor... 80 yildir uygulanip cozum yaratmayan politikalari tekrar uygulamaya kalkiyorlar. HAlbuki 100 yil once kurt sorunu yoktu. 200 yil oncede... 400 yil oncede....Simdi niye var? Asagidaki sorunun cevabi zaten niye oldugunu aciklar.
Neyse soru halen cevaplanmadi.... Bekliyorum.
Soru su: 10-15 yil once kurtce konusmak yasakti? Kurtum demek yasakti? Niye? NIye bir devlet bir insan gurubunun dilini yasaklar? Insanlarin irklarini inkar etmelerini ister?