Memleketin civisi cikmis, gunahta yarisiyor...
Turkiyede erkeklerin en az 50% sinin 4 bira baraji vardir. 4 birayi 1 saat icinde icerlerse, kafa doner, ayari kacirirlar.
8 biranin ustunde ayakta kalacak adam sayisi 1% bile degildir. Ben simdiye kadar 12-14 tane icene rastladim, onlar istisna... En alkolik adam bile eger 3 ay icmemisse, 4-5 saat icinde 12 tane birayi bir anda zor icer.
Bunlarin yaninda 12 bira , 12*350 = 4.2 litre eder. Biranin icindeki alkol nedeniyle, icenin su icmesi gerekiyor, icmezse vucud suyunu kayneder. Alkol vucudun suyunu ceker. Yani vatandasin rahat 1.5 -2 litre su icmesi lazim. Yani kabaca 12 bira, 6 litre demek. Bunun yaninda sabahtan vatandasin su ictigini eklerseniz, bir gunde sivi alisi 7 litreyi bulur. Malesef 7 litre sivi alisini, insan bedeni karsilayamaz. Bu yuzden olay efsane... Icenler mutlaka vardir, ama antremanlidir.
Otobuse binen adamda 12 biralik antreman yapacak para yoktur. Yani haftada 3 kere icse , 12*3 = 36 bira eder. Biranin kac para oldugunu bilmiyorum, 1.5 tl olsa, haftada 54tl eder. Ayda 216 tl...
Ayda 216 TLyi biraya verip, otobuse binerek, yanindaki hatunu etkilemeye calisanda salaktir. Ictigide efes birasi.

Tamamen bos is. Yapilan islem hamalliktan baska bisey degil. 12 tane bira icecegine, 12 tane corbayi garibanlara icir, onunla ovun be adam.
2 tane buyuk votkayi icende salaktir. Karacigerin icine etmek istiyorsan, ickiye para vermeye gerek yok. Sok bicagi karacigere , 10 yilda ickinin verecegi zarari 10 saniyede verirsin.