Hocam,
Soruya yukaridaki arkadastan daha mantikli cevap vermissiniz. Sizin arguman su: Eger bir devletin resmi dili tehlikede ise diger butun dilleri yasaklar...BUnu yapmaya hakki vardir.
Bu arguman dogru degil, cunku dayanagi turkcenin tehlikede olmasi. BOyle bir sorun hicbir zaman yoktu. Yani ortada turkcenin kaybolmasi diye bir vaka yok. 70 milyon kisi turkce konusuyor.
Soru su: 10-15 yil once kurtce konusmak yasakti? Kurtum demek yasakti? Niye?
Anladigim kadariyla kimse bu soruyu cevaplarken empati yapmiyor. Soruyu biraz daha degistireyim. Su anda yasadiginiz ulkedeki hukumet turkceyi yasaklasa, ve size turk degilsiniz, turk diye bisey yok dese ne yaparsiniz? Kimse yanlis anlamasin, bunlar yapilsin gibi bir gorusum yok. Sadece yapilan zulmun ufak bir kisminin siddetini algilamaniz icin soyledim. YOksa kimsenin ne turkceyle nede turklerle sorunu var. Zaten olamaz, herseyden once benim ana dilim turkce.
Arkadaşım hala diretiyorsun bak.O zaman öyle öngörülmüş öyle yapılmış bunu sen veya ben geçmişe dönüp değiştirebilirmiyiz hayır, şu anda da dil konusunda ülke de bir sıkıntımız varmı hayır yok, kurt lerle ilgili bir sorunumuz varmı bana göre yok ama provakatörlere uyupta taşkınlık yapan kurtlere karşı elbette var ve böyle olduğu taktir de her zamanda olacak, kimse taşkınlık yapmasın efendi gibi yaşasın deniyor, daha ne isteniyor yani onu anlamış değilim. Bu gün ben kurt milletvekiliyim diyen bazı şahıslar kalkıpta "Kurt halkı Öcalan'ın muhatap alınmasını istiyor" (bunu yukarıdada yazmıştım) derse sen bundan ne çıkarırsın şimdi bana onu söyle ?.Kalkıpta burda bilmem kaç yıl önce yapılmış bir olaydan bahsediyorsun, ayrıca o demokrasiyi yaşayan dillere izin veren amerika hakkında da sana cevap vermiştim onunda cevabını versene sen bana.Az günümüze dön de günümüzdeki olaylara bak.