işin özüne gelirsek hangi kazanç sınıfı içinde yer alıyorsak alalım (ticari, serbest meslek, diğer v.s.) bizden vergi kesilecektir. bu kesinti de adtech te yada diğer firmalarda nasıl oluyorsa adsense'te de öyle olacak.

daha önceden kazanılmış olan gelirlerin peşine maliye bakanlığı düşebilir bu onların hakkı ama belki de google'a kesilen cezanın içine topluca dahil de etmiş olabilirler

büyük ihtimalle bu durum için yeni mevzuat düzenleniyordur. stopajın yapılmasıyla yetinmeyip ekstradan beyanname de vermemiz gerekebilir. beyanname vermemiz ne kadar mecburiyse, vergiden indirilecek tutarları beyan etmemiz de bir o kadar mecburi ve hakkımız olacaktır.

tabiki bu bahsettiğim şey büyük kazananlar için geçerli olacaktır. ayda 100-200 dolar kazanan kişiden beyanname istemezler.

KaPTaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki http://www.sitebekcisi.com/google-ve...arina-yikiyor/ bu sitedeki yazıyı nasıl yorumluyorsunuz?

buraki yazıya gelirsek tamamı atmasyon. 12.9 u kendince yorumluyor ama vergi cezasını ödemesi gereken kişinin kim olduğunu bilmiyor. google benim kazandığım parayı bana göndermeyecek de vergi cezasını mı ödeyecek? böyle saçma bir şey olabilir mi? zaten hukuki olarak buna hakkı yok. keşke öyle bir şey yapsa benim bu ayki kazancımı bana göndermese vergi cezasını ödüyorum dese. bende bi mahkemeye başvursam acaba 200 dolarlık kazancımı kaç dolar olarak çıkartırım onlardan 201 olarak çıkarsam da kar kardır