Bilişim suçları bana böyle durumlarda ya mail ya telefon ile ulaşıp konuyla ilgili bilgilendiriyor, mevcut içerik, yorum, yazı varsa kaldırılmasını istiyor. Bende kaldırıp geri cevap atıyorum sorun olmuyor. Her ay 2-3 kere mail geliyor bana sitem legal içerikli olduğu halde sırf kullanıcı yorumlarından
Aynı şekilde bir vps müşterim için aşırı derecede kendi taraflarına atılan SPAM MAİL olduğundan dolayı banada Gsm üzerinden ulaşıldı ve durumla ilgili bir önlem alıp tekrar kendilerine tel veya e-mail ile geri dönüşüm sağlanılmas istendi.
Yine aynı şekilde normal bir isim üzerinde açılıp , içeriğinin daha sonradan EYLEM/ÜLKE YASALARINI VE EMNİYET GÜÇLERİNİ Protesto eden bir giriş introsu yapılan ve bizde hosting'i barınan internet sitesi için aynı şekilde Telefon üzerinden bilgilendirme yapıldı.
Yani kısacası illaki bir şekilde irtibat kurulur. İnsanlık halidir. Binlerce Host barındıran bir yönetici. Bin tanesinin aynı anda içeriğini kontrol etmesi mümkün olmayacak bir durumdur. O yüzden arkadaşlar konuda yazılan cevaplar da aşırı derecede abartmışlar. YOK POLİS KAPIYI KIRARDA GİRER, YOK İSTEDİĞİNDE HABERSİZ GELEBİLİR vsvs. ŞAFAK OPERASYONU değil arkadaşlar normal bir Bilişim suçu ve hukuka intikal etmiş o yüzden polis gelmesi doğal.ama illaki gelmeden önce irtibat kurulmaya çalışılmış ve kurulamamıştır. Zaten yasalarda bu durum yer alıyor. Habersizce kimse kimseyi rahatsız etmez .
Saygı ve Sevgilerimle AHMET YALVAÇ