1. Turkiyede ***** disinda para yapabileceginiz alan cok kisitli. ***** olmazsa yapabilecekleriniz.
a: Adsense : cok az para verir. En ufak bir seyde hesabinizi kapatir.
b: Ozel reklam satmak: Eksisozluk gibi. Bunun icinde cok ozgun proje lazim. Zaten bu yaziyi okuyorsaniz, sizde ozgun proje su anda yoktur.
c: Popup: Bunlarin buyuk kismi 2 ay sonra iflas eder, paranizi alamazsiniz.
d: adtech ve diger turk reklam verenler: Adsense'ten beter. Tiklarinizi saymaz, az para verirler.
e: Cok dar bir alanda satis yapmak: Gecen gun biri evden eve nakliye isi demisti. Nakliye sirketi ile anlasacaksiniz ve getirdiginiz musteri basina para alacaksiniz. Ayni seyi avukatlar icinde yapabilirsiniz.
2. *****: xfaulz 2.5 milyon kere araniyor demis. Bence bu oran cok daha yuksek. Hit yapmak daha kolay. Hic backlink vs ile ugrasmayin, hacklink alin. Zaten piyasa oturmus degil, telekom bani nedeniylede oturamaz, yani uzun vadeli siteyi buyutemezsiniz. Bu yuzden vurgun yapmak gerekiyor. Turkce icerik icin en karli alan.
3. Eger ingilizce yada baska bir yabanci dil biliyorsaniz, hic turkce ile ugrasmayin. Internetten insanlar bisey satin almadigi surece, turkiyede internet reklamcilik sektoru oludur. Turkiyede bankalar anasinin gozu gibi dolandirici olduklari icinde kredi karti isinde suclarin hepsi musteriye yikilir ve internet alisveris sistemi oturmaz.
Ingilizce alisveris isi daha kolaydir. Adsense gelirleri goreceli olarak yuksektir. Sitenizin konusuna gore ebook, kitap, urun satisi yapabilirsiniz. Turkce site icin zaman harcamayin. Akilli olun. Ingilizce site yapin. Musteriler mali satin alir, telekom banlayamaz. Uzun vadeli internet isinde kalmak istiyorsaniz, ingilizce yada 1e isine girmeniz lazim.
***** isi sakat. Iceri girme tehlikesi var. Ahlaki ve dini yonude ayri bir vaka. Ben zamaninda ***** isi yaptim, Turkiyede sokaga cikmaya yemin ediyorum korkuyorum. Cumle alem sapik. Cidden sapik. 70 milyonun 50 milyonu kafayi siyirmis.